<

З 1 березня українці зможуть їздити до РФ тільки за закордонними паспортами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:22 | 1.03.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ коментарів 9

У Держприкордонслужбі нагадали, що з 1 березня українці зможуть їздити до Росії тільки за закордонними паспортами.

Громадяни України, які раніше виїхали за кордон за внутрішніми паспортами чи свідоцтвами про народження (діти до 16-ти років), зможуть повернутися в Україну за цими документами, – пише УНІАН.

“Такі нововведення позитивно вплинуть на якість та швидкість прикордонного контролю. Вони дадуть змогу запобігти використанню підробок внутрішніх паспортів та свідоцтв про народження з огляду на низький ступінь захисту цих документів.

Зменшиться ймовірність незаконних вивезень неповнолітніх українців за кордон, адже відсутність фото на свідоцтвах про народження не дає можливості встановити приналежність документа конкретній дитині”, – зазначають прикордонники.

За даними ДПСУ, під час оформлення особи з внутрішнім паспортом інспектор-прикордонник витрачає значно більше часу, щоб внести у базу даних інформацію про особу (прізвище, ім’я, стать, дата народження, громадянство) та документ (номер, серія, тип), а під час оформлення особи із закордонним паспортом вся ця інформація автоматично зчитується спеціальним пристроєм.

Крім того, у внутрішніх паспортах, на відміну від закордонних, відсутня можливість проставляння відміток про перетинання державного кордону, що часто створює проблеми особам, яким потрібно підтвердити перебування за кордоном, наприклад, у відрядженні.

“Не варто розглядати це повідомлення як рекомендацію відвідати Російську Федерацію. Адже паспорт громадянина України для виїзду за кордон дає можливість безвізово відвідати чимало країн”, – наголосили в Держприкордонслужбі.

У грудні 2019-го року уряд своїм рішенням призупинив чинність положень угод з РФ, укладених ще до початку збройної агресії, які дозволяли перетин кордону на підставі внутрішнього паспорта або свідоцтва про народження – для осіб до 16-ти років.




коментарів: 9
  1. Правильно, це ще більше закріпить в свідомості багатьох українців, що рОСІЯ – це інша держава. Закордон, так би мовити…

  2. наскільки пам’ятаю то росія вже з 91го р інша держава, думаю що в свідомості більшості так і залишилось)

    • Пояснюю, якщо з першого разу не дійшло – питання про те, з яким паспортом прикордонники пускають з 1 березня на півострів, лежить у площині дилеми “чий Крим?” – то раз.
      А два – Ви часом не з тої когорти “добродіїв”, які на кожному кутку голосять, що за “поганого совєта” люди були кріпаками і їх нікуди не пускали, а самі зараз, де-факто, скрізь ратують за введення цензури і опускають нові “занавіси”?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця