<

Юнак, який створив фейкову «Дію», працюватиме на Мінцифри

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:37 | 29.10.2021 / Новини / /
Перегляди
705
/ Коментарі відсутні

21-річний хлопець з Запорізької області, який створив додаток до смартфонів, що повністю копіював дизайн державного додатка «Дію», працюватиме у проєктах Міністерства цифрової трансформації.

Про це повідомив очільник відомства Михайло Федоров, передає BBC Україна.

За його словами, раднику міністра внутрішніх справ Антону Геращенку сподобалася ідея Федорова про “виправні роботи в IT” як покарання для затриманого.

“Ми вирішили дати йому шанс виправитись. Він попрацює в нас до суду над кількома соціально-значущими проєктами, покаже себе.

Одні з перших завдань – зробити багато різного дизайну соціальної реклами з кампаніями за вакцинацію та проти вживання молоддю алкоголю. Плануємо потім їх запускати”, – повідомив Федоров .

Він каже, що затриманий – “трохи сором’язливий, але дуже розумний”, начитаний, вміє програмувати і “сам збирає весь дизайн у Figma”. Тож Федоров планує спрямувати його здібності в “потрібне русло”.

“Що ж до покарання, то хлопець понесе його. Яке – вирішить суд. Ми плануємо низку проєктів для відкриття можливостей розвитку молодим хлопцям.

І не намагайтеся більше нічого підробляти. Цей канал потрапляння в Мінцифри більше не працює”, – закликав міністр.

Додаток, створений 21-річним хлопцем, могли легко використовувати неповнолітні для купівлі заборонених через вік товарів. Йому загрожує до 6 років в’язниці.

Нагадаємо: Кіберполіція розшукала розробника фейкової «Дії», йому загрожує до шести років в’язниці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер