<

Ймовірне викрадення українського екссудді Чауса: є перший затриманий

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:09 | 6.04.2021 / Новини / , /
Перегляди
14
/ Коментарі відсутні

У справі щодо ймовірного викрадення у Молдові українського екссудді Миколи Чауса, якого в Україні звинувачують у хабарництві, є перший затриманий.

Про це під час брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ Молдови Павел Войку, – передає Громадське.

Він зазначив, що затриманий — іноземець. Також правоохоронці встановили транспортні засоби на яких пересувались ймовірні викрадачі і наразі продовжують встановлювати інших ймовірних співучасників.

«Цей злочин був здійснений іноземними громадянами, які перетнули державний кордон. Ці громадяни вже покинули країну, перетнули кордон з Україною. У нас також є записи доказів українською мовою», — сказав міністр.

Також він наголосив на тому, що для подальшого розкриття злочину вони співпрацюватимуть з Інтерполом та Службою інформаційної безпеки Молдови. 

Зазначимо, раніше президентка Молдови Мая Санду дала вказівку правоохоронцям розібратися, хто викрав Чауса.

«Неприпустимо, щоб у Молдові зникали люди — незалежно від того, чи є вони громадянами нашої країни та чи доведена їхня вина у злочині», — зазначила Санду.

Що передувало?

Молдовське видання NewsMaker із посиланням на поліцію Кишинева та адвоката Чауса Юліана Балана повідомило, що українського екссуддю викрали.

За словами адвоката, Чауса викрала «група невідомих озброєних чоловіків» у центрі Кишинева. У поліції столиці також підтвердили викрадення. За словами речниці, це сталося неподалік житлового будинку в центральному районі міста. За фактом викрадення поліція порушила кримінальну справу.

Раніше молдовські ЗМІ повідомляли, що суд у Молдові остаточно відмовив Чаусу в політичному притулку. Спеціалізована антикорупційна прокуратура нам зазначала, що це рішення прискорить екстрадицію колишнього судді до України.

Однак адвокат Юліан Балан уточнив, що остаточної відмови в політичному притулку не було: наразі рішення апеляційної палати оскаржується в касаційному суді.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа