<

Їжаки вимруть до 2050 року через зміни клімату

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:46 | 28.06.2022 / Новини / , /
Перегляди
250
/ коментарі 2

Маленькі колючі ссавці змушені мігрувати не тільки через високі температури, але і через руйнування середовища проживання. Особливо небезпечні для їжаків лісові пожежі, що випалюють ландшафти і «викурюють» їх зі своїх будинків.

Посуха і хвилі тепла, які все частіше опускаються на планету, теж згубно впливають на популяцію ссавців — знайти їжу в таких умовах стає все складніше, пишуть на сайті Cikavosti.

Вже сьогодні через глобальне потепління життєдіяльність їжаків змінюється, оскільки вони рано виходять зі сплячки. Тепла зима дезінформує тварин, і їм здається, що настала весна, через що шлюбний період починається набагато раніше, ніж потрібно.

Народжені в кінці січня малюки не переживають похолодань в березні і квітні. Пестициди, що розпилюються людиною отруюють їжаків і роблять їх більш сприйнятливими до хвороб, знижуючи імунітет. Все це ставить колись поширений вид на межу вимирання.

Французькі зоозахисники з НКО Les P ‘tits Kipiks заявили, що з кожним роком в центрах з порятунку диких тварин виявляється все більшої їжаків. Вчені попереджають, що такими темпами планета позбудеться останнього представника роду їжаків вже в 2050 році.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця