<

Європейський суд з прав людини наказав росії припинити напади на цивільні об’єкти в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:09 | 1.03.2022 / Новини / , /
Перегляди
206
/ коментарі 2

Європейський суд з прав людини виніс рішення, в якому наказав російській федерації припинити напади та бомбардування цивільних об’єктів в Україні.

Україна 28-го лютого звернулась до ЄСПЛ із заявою про запровадження попередніх заходів відповідно до Правила 39. Про це пише «Європейська правда».

«Суд бере до уваги поточні військові дії, що розпочалися 24 лютого 2022 року у різних частинах України, і вважає, що вони створюють реальну та постійну загрозу серйозних порушень конвенційних прав цивільного населення, зокрема відповідно до статей 2, 3 та 8 Конвенції», – йдеться у рішенні.

Згадане правило дозволяє Суду видати наказ на адресу будь-якої держави-учасниці Європейської конвенції з прав людини на час розгляду по суті скарги про порушення цієї конвенції.

«З метою запобігання таким порушенням та відповідно до статті 39 Регламенту суд постановляє, в інтересах сторін та належного ведення розгляду наказати уряду росії утримуватися від військових нападів на цивільне населення та цивільні об’єкти, у тому числі житлові приміщення, автомобілі екстрених служб та інші, особливо цивільні, об’єкти, що охороняються, – такі як школи та лікарні, а також негайно забезпечити безпеку медичних установ, особового складу та аварійно-рятувальних служб у межах атакованої або обложеної російськими військами території», – заявили в ЄСПЛ.

Наказ Суду є обов’язковим для виконання. 




коментарів: 2
  1. підтримую. Осередок цих нелюдів віднині пишеться тільки з маленької букви

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок