<

Європарламент схвалив 1,2 мільярда євро кредиту Україні для подолання наслідків коронавірусу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:09 | 16.05.2020 / Новини / , , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Європейський парламент схвалив пропозицію Європейської комісії щодо виділення Україні 1,2 млрд євро позики для подолання наслідків пандемії коронавірусу.

Про відповідне рішення депутатів Європарламенту було оголошено 15 травня на пленарному засіданні у Брюсселі, – передає УНІАН.

“За” проголосувало 547 депутатів ЄП, “проти” – 93, “утрималось” – 47. Це рішення було прийняте за прискореною процедурою, оскільки через протидію поширенню коронавірусної інфекції і застосування обмежувальних заходів депутати ЄП брали участь у засіданні дистанційно.

Зокрема, євродепутати схвалили пропозицію Єврокомісії надати до 3 млрд євро макрофінансової допомоги десяти країнам політики з розширення ЄС і країнам-партнерам добросусідства, аби допомогти їм справитися з економічним впливом пандемії COVID-19.

Фінансова допомога буде надана у формі кредитів на відносно вигідних умовах і буде розподілена між Албанією, Боснією та Герцеговиною, Грузією, Йорданією, Косово, Молдовою, Чорногорією, Північною Македонією, Тунісом і Україною.

З цієї суми Україні буде виділено 1,2 млрд євро. Також це рішення має схвалити Рада ЄС перед тим, як воно набуде чинності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа