<

Європарламент підтримав збільшення виробництва боєприпасів для України

09:41 | 2.06.2023 / Новини / /
Перегляди
24
/ Коментарі відсутні

Європейський парламент підтримав проєкт закону, що дозволяє Євросоюзу збільшити обсяги виробництва снарядів та ракет для України, а також пришвидшити темпи їхнього постачання.

Про це повідомляється на сайті установи, пише Суспільне.

“Закон про підтримку виробництва боєприпасів (ASAP) спрямований на прискорення доставки боєприпасів та ракет в Україну та на допомогу державам-членам поповнити свої арсенали. Впроваджуючи цільові заходи, включно із фінансуванням у розмірі 500 мільйонів євро, ASAP прагне наростити виробничі потужності ЄС для вирішення поточної нестачі оборонної продукції, зокрема боєприпасів класу “земля-земля” та артилерійських боєприпасів, ракет і їхніх компонентів”, — йдеться у повідомленні.

Документ передбачає, що Європейська комісія визначатиме, картуватиме і постійно контролюватиме наявність цих оборонних виробів, їхніх компонентів та відповідних вихідних матеріалів. Законопроєкт також встановлює механізми, принципи та тимчасові правила для забезпечення своєчасної та постійної доступності цієї оборонної продукції для покупців у Європейському Союзі.

“Сьогоднішнє рішення знаменує собою значний крок уперед у забезпеченні безпеки і оборони нашого Союзу, і особливо в нашій непохитній підтримці України перед російською агресією, що триває. Він підвищить нашу здатність реагувати на виклики безпеки. Це — перемога Європи та нашої колективної безпеки”, — зазначив керівник переговорної групи Європарламенту Крістіан Бушой.

Він додав, що Європарламент готовий до переговорів із Європейською Радою, а також сподівається досягти угоди якнайшвидше.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок