<

«Євробляхери» знайшли спосіб, як уникнути розмитнення автомобілів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:17 | 12.12.2018 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 2

Так звані «євробляхери» знайшли спосіб, як обійти необхідність розмитнення транспортних засобів на іноземній реєстрації. Вони масово стають на тимчасовий консульський облік при Генконсульствах України за кордоном, що дає право на багаторазовий перетин кордону без розмитнення автомобілів.

За словами керівника консульського відділу посольства України у Варшаві Світлани Криси, масовий наплив власників авто на єврономерах в останні дні максимально ускладнює роботу генконсульств, і в перспективі може негативно вплинути на голосування під час виборів в Україні, повідомляє Цензор.НЕТ.

“Упродовж останніх днів у консульських підрозділах дипломатичних установ України у країнах Європи різко збільшилася кількість випадків постановки на тимчасовий консульський облік, що займає 90% від загальної кількості усіх здійснюваних консульських дій”, – повідомила консул.

Вона наголосила, що це є наслідком введення в дію з 25 листопада 2018 року закону України про внесення змін до податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів.  А також закону України про внесення змін до митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України.

Дипломат зауважила, що зараз щодня з першої години ночі під консульським відділом у Варшаві збирається натовп до 300 осіб, які терміново хочуть стати на консульський облік. Враховуючи, що за день відділ максимально може прийняти приблизно 150-160 осіб, то створюється напруга і максимально ускладнюється доступ до консульської установи інших громадян України, які відвідують консульство для здійснення більш важливих консульських дій. 

Постановка на тимчасовий консульський облік при генконсульствах України за кордоном дає змогу українцям – власникам транспортних засобів на іноземній реєстрації здійснювати багаторазовий (кожні п’ять днів), а також транзитний (до 10 днів) перетин кордону. Крім того, дає право на перебування такого автомобіля в Україні без виїзду за кордон до 60 днів.




коментарів: 2
  1. Aпять лоханулісь
    термін перебування 60 днів протягом року, тобто 5+1+5=11 днів з 60 спалили

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок