<

Євробачення-2023 пройде у Ліверпулі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:29 | 8.10.2022 / Новини / /
Перегляди
58
/ 1 коментар

Британський Ліверпуль прийме наступного року Євробачення від імені України.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише The Guardian.

“Музичний конкурс “Євробачення” наступного року від імені України прийме Ліверпуль, який переміг 19 інших міст у змаганні за право на його проведення”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що “Євробачення” відбудеться в Об’єднаному королівстві вперше за 25 років. Гранд-фінал конкурсу призначено на 13 травня, він пройде на арені M&S Bank, яка вміщає 11 тис. глядачів. Півфінали пройдуть 9 і 11 травня.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко привітав обрання Ліверпуля як міста проведення конкурсу “Євробачення-2023”.

“Я вітаю рішення BBC з обрання міста проведення Євробачення-2023. Впевнений, що Ліверпуль чудово впорається із завданням проведення такого масштабного свята та відобразить традиції та особливості України в ньому”, – написав Ткаченко у телеграмі

Він нагадав, що Ліверпуль названий музичним містом ЮНЕСКО завдяки своєму внеску у попмузику.

Водночас міністр зауважив: “Символічно, що Ліверпуль є містом-побратимом нашої Одеси. Британія – наш близький друг, тепер її місто Ліверпуль стане ще одним символом нашої дружби”.

“Кожному українцю шкода, що наша країна не може прийняти змагання через постійні атаки росії. Кожен українець чекає на перемогу, щоб мати змогу дійсно відсвяткувати цю подію”, – наголосив очільник МКІП.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок