<

ЄС розробив план заміщення російського газу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:10 | 7.06.2022 / Новини / , /
Перегляди
141
/ коментарі 2

Європейський союз розробив план заміщення газу з росії: Брюссель планує отримувати зріджений природний газ із США та Катару, а також енергію із «зелених» джерел.

Не виключають і перезапуску вугільних електростанцій. Про це заявив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, пишу УП.

За словами комісара ЄС, Євросоюз імпортує з росії 155 мільярдів кубометрів на рік.

У рамках нової стратегії Брюссель планує отримати 50 мільярдів кубометрів за рахунок ввезення скрапленого природного газу (СПГ) зі США або Катару, 10 мільярдів кубометрів – наявними трубопроводами, аналог ще 25 мільярдів кубометрів буде вироблено шляхом прискореного запуску морських вітряних турбін і фотоелектричних панелей.

Єврокомісар констатував, що президент рф владімір путін використовує «газ, щоб розділити нас, і протягом багатьох років робив усе, щоб поділити Європу».

Відновлення роботи вугільних електростанцій також є одним із можливих варіантів, додав Бретон.

«Він намагався роз’єднати нас за допомогою своєї вакцини Sputnik, яка не спрацювала, він зробив все, щоб втрутитися в наші демократії за допомогою Russia Today, а тепер використовує газ, щоб розділити нас», – сказав Бретон.




коментарів: 2
  1. Не дарма нам ще раніше перед війною наказали заборонити траву та сміття палити. Скоро саме в такий спосіб і будемо обігріватися , бо ні на який єврогаз у бідоти не вистачить , з нашими злиденними зарплатами в $200-300 (це ще кому пощастило) , наростаючим безробіттям та неможливістю виїхати на хоч якусь працю закордон

  2. мацкалі злякалися і вирішили повернути СП-2 на газифікацію своеї території… отож !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа