<

ЄС повністю зупинив дію спрощеного візового режиму для громадян рф

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:34 | 9.09.2022 / Новини / , , /
Перегляди
47
/ Коментарі відсутні

Рада Європейського союзу ухвалила рішення про повне зупинення дії угоди про спрощення візового режиму між ЄС і росією.

Тому до громадян росії будуть застосовуватися загальні правила Візового кодексу, пише Суспільне.

Візовий збір для росіян зросте з 35 євро до 80 євро, потрібно буде подавати додаткові документи, час оформлення візи буде довшим, а до видачі багаторазових віз застосовуватимуться серйозніші обмежувальні правила.

Як зазначив міністр внутрішніх справ Чехії, яка зараз головує в ЄС, Віт Ракушан, угода про спрощення візового режиму забезпечує привілейований доступ до ЄС для громадян надійних партнерів, які поділяють цінності союзу.

«Своєю неспровокованою та невиправданою агресивною війною, у тому числі невиборчими нападами на громадянське населення, росія підірвала цю довіру та розтоптала фундаментальні цінності нашої міжнародної спільноти. Сьогоднішнє рішення є прямим наслідком дій росії та ще одним доказом нашої непохитної прихильності до України та її народу», — сказав він.

Рішення має бути оприлюднено в Офіційному віснику 9-го вересня 2022 року. Воно набирає чинності з дня прийняття та застосовуватиметься з 12-го вересня 2022 року.

9-го серпня президент Володимир Зеленський закликав призупинити видачу віз громадянам росії країнами ЄС.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не поділяє ідею повністю припинити видачу віз для громадян росії, оскільки агресія рф проти України — «це війна путіна». У відповідь на це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба нагадав, що війну на території України веде не путін, а тисячі російських солдатів.

Нагадаємо, що державний секретар США Ентоні Блінкен прибув у четвер, 8-го вересня, до української столиці з неанонсованим візитом.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа