<

ЄС може запровадити для України безкоштовний роумінг уже в жовтні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:45 | 7.10.2022 / Новини / /
Перегляди
81
/ Коментарі відсутні

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров сподівається, що угода про відміну роумінгу для українців у Євросоюзі буде затверджена вже у жовтні.

Після цього вартість мобільних послуг у межах роумінгу для громадян України стане нижчою, а змінювати SIM-картки під час поїздок до ЄС буде більше не потрібно, повідомляє ZN.UA.

Міністр наголосив, що після скасування роумінгу права українських споживачів будуть захищені за правилами ЄС.

Водночас українські оператори зазначають, що безкоштовний роумінг де-факто вже працює. Вони нагадують, що українські переселенці в Європі вже використовують для зв’язку з батьківщиною карти вітчизняних мобільних операторів, “при цьому сплачуючи лише за звичний пакет послуг мобільного зв’язку свого українського оператора (абонплату)”.

“Але тимчасові кроки – це не те, на що розраховують українці. Так, вони отримують сьогодні пропозиції від вітчизняних та зарубіжних операторів користуватися мобільним Інтернетом та телефонувати.

Проте кількість безкоштовних хвилин оператори обмежують на свій розсуд, а якість зв’язку (швидкість Інтернету) часто не відповідає місцевим умовам”, – йдеться у матеріалі.

Водночас з 1-го жовтня Україна в рамках програми з євроінтеграції приєдналася до Конвенцій про спільний транзит та спрощення формальностей у торгівлі товарами. Йдеться про так званий “митний безвіз” – режим загального транзиту (NCTS).

Він передбачає можливість українського експортно-імпортного бізнесу та перевізників переміщати товари по всьому європейському регіону за принципом: один транспорт – одна декларація – одна гарантія.

Таким чином український бізнес отримав можливість переміщати товари за одним транзитним документом до інших 35 країн-учасниць Конвенцій.

“Відповідно до “митного безвізу”, для доставки вантажів з однієї країни в іншу подається єдиний транзитний документ: від митниці відправлення до митниці призначення. Це прискорює проходження митних формальностей на кордоні й скорочує відповідні витрати для підприємств”, – прокоментували це в уряді України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер