<

Єдиний на Волині лабораторний центр для тестування на СOVID-19 перевантажений, лікарі працюють у три зміни

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:16 | 2.09.2020 / Новини / , /
Перегляди
16
/ Коментарі відсутні

Через збільшення кількості тестувань лабораторії перевантажені. Люди в регіонах скаржаться, що результатів доводиться чекати тижнями, хоча для цього достатньо і кілька днів. Така проблема наразі у Луцьку, в єдиному на всю область лабораторному центрі – черги.

Через це люди мусять переносити заплановані операції, хіміотерапії та решту лікарських втручань, які без аналізів робити нині не можна. В лабораторії визнають – їм просто бракує робочих рук, а фахівці працюють у три зміни, – йдеться у випуску новин “Факти” від 12:45 2-го вересня.

Лабораторія нині завантажена, визнають працівники. Вона одна на всю область, і один вірусолог, який робить тести ПЛР. Із частиною досліджень допомагають столичні фахівці. Та і це не рятує. На черзі кілька сотень зразків.

Щодень до лабораторії надходить до 700 зразків з усієї області. Людей, які за власним бажанням, без направлення лікаря, хочуть перевіритись більшає.

Два тижні жінка чекала результату ПЛР-тесту. Увесь цей час жінка не виходила з дому, адже не знала чи хворіє на коронавірус.

“28-го числа тут написано, тести були готові, але насправді це не відповідає дійсності. Перед тим ми робили ІФА-тест, який виявився слабопозитивним, тобто були підстави вважати, що в мене є коронавірус”, – каже жінка.

Жодної інформації лабораторія, де проводили дослідження, не давала. Урешті-решт, аби вияснити свій діагноз, жінка змушена була їхати до лабораторії, адже не знала, чи можна вести дітей до школи. Так за результатом навідувалась двічі:

“Вони пояснюють це тим, що вони – завантажені, хоча платні тести так само робляться цією лабораторією і результати готові на наступний день”

Вже другий день оббиває пороги обласної лабораторії Ольга – вона шукає результат тестування своєї матері. Ще 21-го серпня жінка протестувалася аби пройти черговий курс хіміотерапії. Щодня жінку годують обіцянками.

“Що ці мазки 11 днів робили? Вони просто лежали? Цей аналіз вже, фактично, недоцільний, тому що 11 днів – це дуже довго. Людина вже може за цей час захворіти по другому колу”, – обурюється жінка.

Нагадаємо, з 22-го липня у вірусологічній лабораторії ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» можна зробити ПЛР та ІФА-тестування на COVID-19 на платній основі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця