<

Яценюк закликає активістів припинити блокаду фур РФ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:46 | 17.02.2016 / Новини /
Перегляди
1
/ коментарі 4

Прем’єр закликає активістів до виконання міжнародних зобов’язань між країнами-партнерами.

Кабінет міністрів України закликає активістів розблокувати транзит російських автомобілів для виконання міжнародних зобов’язань між країнами-партнерами і збереження робочих місць, – повідомляє Корреспондент.
“Я попрошу, мабуть, вас, щоб ви переговорили з керівниками обласних державних адміністрацій, ще раз прийшли на прес-конференцію, щоб чітко роз’яснити, якою є позиція уряду в цьому питанні, що ми розблокуємо автомобілі, які були заблоковані на українській території, що всі повернуться і що далі буде вирішуватися питання за принципом взаємності стосовно транзитних перевезень”, – звернувся прем’єр-міністр Арсеній Яценюк до міністра інфраструктури України Андрій Пивоварського під час урядової наради в середу в Києві.
“Важливо розуміти: транзит не має кордонів, транзит не має обмежень. Україна є транзитною державою і заробляє величезні гроші на тому, що транзитні товари з Європи йдуть через Україну в Азію, з Азії – в Європу. Дуже часто люди помиляються, думаючи, що вантаж на машинах з російськими номерами, є вантажем російського походження. Це зовсім не так: більшість товарів, які йшли і застрягли минулого тижня на території України, були не російського походження. Це був транзит”, – пояснив Андрій Пивоварський.
Він також нагадав про те, що Україна підписала багато міжнародних, міжурядових угод про те, що транзит не може зупинятися – він повинен слідувати потоком.
“На сьогоднішній день у нас з російською стороною є домовленість про те, що з 09:00 четверга, 18 лютого, розпочне працювати програма “Їду додому”: усі українські автомобілі, які заблоковані в Росії, їдуть в Україну, а з України виїжджають автомобілі з російською реєстрацією, відповідно, у Росію”, – сказав міністр.
Згідно з його даними, приблизно 50 тис. українців працюють на транзитному перевезенні Україна – Азія на автотранспорті. Обсяг цього ринку становить близько 4 млрд грн. Для того щоб дістатися автомобілем в Азію, необхідно транзитом проїхати територію РФ.
“Якщо це питання буде заблоковане, то хтось втратить бізнес, транзитний потенціал України буде дедалі зменшуватися. Тому основне завдання Мінінфраструктури – у найближчі кілька днів вирішити питання із заблокованими автомобілями, провести роз’яснювальну роботу для населення передовсім про те, що таке транзит, і в цілому спільно з нашими партнерами з Євросоюзу вирішити питання транзитних перевезень”, – констатував міністр інфраструктури України.




коментарів: 4
  1. нехай свої заклики засуне собі в надійне місце, народ краще знає що треба робити!

  2. Я давно казав що жидів треба з Неньки гнати в шию.. ці падлюки до ручки країну доведуть.. Тільки кармани набивають..поки герої гинуть на сході..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер