<

Ярош розповів про вбитого СБУ диверсанта

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:44 | 11.12.2015 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

Лідер ДУК підтвердив, що вбитий в Києві диверсант був членом Правого сектора.

Керівник Добровольчого українського корпусу (ДУК) Дмитро Ярош підтвердив, що Олег Мужчиль, який був убитий у Києві під час спецоперації СБУ з ліквідації диверсійно-розвідувальної групи, був членом Правого сектора (ПС). Про це йдеться в його заяві, опублікованій на сайті ПС.

Ярош критично висловився про колишнього бійця і заявив, що не довіряв йому ніколи і на це “були свої причини”.

“Із ним на війні перестрілися лише раз. Був серпень 2014 року. Ми щойно вийшли з-під Саур-могили, і він з’явився на базі 5-го батальйону ДУК ПС. Сказав, що хоче приєднатися до нашої фронтової діяльності. Мене це зацікавило, тому що він був місцевим, а люди зі знанням території були дуже потрібні. Саме надійшла розвідувальна інформація, що в районі Оленівки катаються російські “Тигри”. Відповідно, було прийнято рішення відправити в цей район нашу диверсійно-розвідувальну групу (ДРГ) для облаштування засідки на російських окупантів. Розпочалася робота: група вийшла, Олег пішов у головному дозорі – і десь загубився. Завдання виконано не було”, – розповів Ярош.

Після цього, за словами керівника ДУК, Мужчиль зник разом з виданою йому зброєю і пристроєм нічного бачення. А через певний час з’явився в тилу на наших тренувальних базах і був залучений посадовими особами ДУК до розгортання роботи розвідчастини.

“Успіхів у нього на цьому терені не було”, – зазначив Ярош.

“Але спостерігав інше: непереборне бажання перевести ДУК ПС з боротьби проти зовнішнього ворога (для чого Корпус і створювався) на терористично-диверсійну діяльність проти чинної влади, тобто знищити унікальне добровольче загальнонаціональне явище. Крім того, після поранення, лежачи в лікарні, я почав відстежувати цілеспрямовану роботу на дискредитацію керівництва ПС, яку він провадив, сіючи розбрат, плетучи інтриги тощо. Ось така правда життя”, – йдеться в заяві Яроша.

“Хтось з нього зараз робитиме безкомпромісного борця-революціонера. Це ваша справа. Я його таким не бачив”, – додав він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер