<

Японія виділить $54 тисячі на придбання УЗД апарату для пологового у Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:08 | 26.03.2019 / Новини / /
Перегляди
5
/ 1 коментар

22 березня 2019 року за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Такаші Кураі відбулася урочиста церемонія підписання грантових угод. Згідно з однією з них, уряд Японії надасть Нововолинську безоплатну допомогу на загальну суму близько 54 тис. дол. США. Кошти підуть на закупівлю нової ультразвукової діагностичної системи для пологового відділення.

Про це йдеться на сайті Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

22 березня 2019 року, за участю Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні Такаші Кураі, в Посольстві Японії в Україні відбулася урочиста церемонія підписання грантових угод з благодійними та громадськими організаціями, які будуть реалізовувати проекти.

Уряд Японії надасть безвідплатну допомогу в межах Програми безпеки людини КУСАНОНЕ 2019 року на загальну суму близько 800 тис. дол. З 500 отриманих заявок у 2018 році, для реалізації відібрали 12 проектів. Вони стосуються сфери охорони здоров’я, соціального захисту та освіти.

Один з таких проектів – «Модернізація медичного обладнання у пологовому будинку Нововолинської центральної міської лікарні», який передбачає придбання ультразвукової діагностичної системи.

Він реалізовуватиметься завдяки участі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Адже крім коштів гранту, сума якого 54 тис. дол., потрібно оплатити ПДВ та відшкодувати курсову різницю. А це – понад 300 тис. грн.

Крім того, при проведенні конкурсу брався до уваги досвід організацій по реалізації проектів у сфері медицини, який у Фонду чималий.

«Я дуже рада, що Фонд долучився до такого трепетного питання як допомога мамам при надії, – зазначила перший заступник голови правління Фонду Лариса Тарасюк, яка є менеджером цього проекту.

Нововолинські лікарі обслуговують вагітних, які проживають не лише у Нововолинську, а й навколишніх населених пунктах. Пологовий будинок, який є складовою центральної міської лікарні, розміщений окремо від основного корпусу.

Діагностичне обладнання розташоване у відділенні функціональної діагностики, куди потрібно йти через вулицю. Звичайно це створює незручності для вагітних. А при наданні допомоги в екстрених випадках – це й небезпечно. Завдяки реалізації проекту, вже на початку літа, високоякісне діагностичне обладнання японського виробництва розміститься у приміщенні пологового будинку».

Варто зауважити, що уряд Японії реалізує проект ще в одному медичному закладі Волині. Так, в рамках Програми безпеки людини КУСАНОНЕ,  для Луцької міської клінічної лікарні придбають відеодуоденоскоп та відеогастроскоп.




один коментар
  1. А спеціаліст з користування в комплекті буде? Чи апарат стоятиме без використання поки не згниє?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер