<

Янукович запропонував провести референдум щодо Донбасу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:33 | 22.02.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Екс-президент України звернувся з відкритим посланням до світових лідерів.

Колишній президент України Віктор Янукович запропонував провести референдум про статус Донбасу, в разі, якщо заходи з врегулювання конфлікту на сході України не принесуть необхідного результату, – пише Корреспондент.

Про це йдеться в його відкритому посланні, направленому лідерам США, Росії, Франції, Німеччини та Польщі, керівникам громадських організацій.

“Включити в переговори у рамках “нормандського формату” представників протестуючої сторони, що представляє народ Донбасу, а в разі невиконання нинішньою українською владою Мінських угод ініціювати проведення референдуму про статус Донбасу”, – написав Янукович.

Він також запропонував “ініціювати створення спеціальної комісії Ради Європи для проведення моніторингу розслідувань злочинів, скоєних на Майдані згідно з пунктом 4 Угоди про врегулювання політичної кризи в Україні від 21 лютого 2014 року”.

Крім того, колишній президент України закликав вимагати від української влади допустити представників спецкомісії Ради Європи і представників нинішньої української опозиції до проведення моніторингу розслідування “злочинів, скоєних в Україні з 2014 року по теперішній час”.

“Вимагати від української влади почати реальне розслідування вбивств та інших тяжких злочинів, скоєних на Майдані проти правоохоронців, які виконували свої обов’язки щодо підтримання громадського порядку та захисту конституційного ладу України. Також вимагати від української влади скасувати закон України “Про недопущення переслідування і покарання осіб щодо подій, які відбувалися під час проведення мирних зібрань, і визнання деяких законів України такими, що втратили чинність “№743-VII від 21 лютого 2014 року”, – йдеться в тексті послання.




один коментар
  1. Янукович ВИМАГАЄ створення спеціальної комісії Ради Європи для проведення моніторингу розслідувань злочинів, скоєних на Майдані …Вітя щось знає,раз такий безстрашний)))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця