<

Якими хочуть зробити нові тарифи на світло: влада назвала цифри

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:09 | 23.04.2023 / Новини / /
Перегляди
12075
/ Коментарі відсутні

З метою відновлення енергетичної інфраструктури України після ракетних ударів російських окупантів у країні розглядають варіанти підвищення тарифу на електроенергію для населення.

Про це в ефірі телемарафону розповів голова Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Костянтин Ущаповський. Передає Апостроф.

За його словами, відновлення енергопостачання після обстрілів відбувалося за допомогою тимчасових схем подачі, проте використання цих схем не допустиме у перспективі нового опалювального сезону.

Чиновник наголосив, що з метою розв’язання цієї проблеми розглядаються варіанти підвищення тарифів на електроенергію до 2,40 грн та 2,80 грн за кожний спожитий кВт-год. Ці нові тарифи замінятимуть поточні ставки у розмірі 1,44 грн (для споживання до 250 кВт-год) та 1,68 грн. (Для споживання понад 250 кВт-год).

Дія спеціального періоду, що передбачає пільгові тарифи на електроенергію, триватиме до 30 квітня цього року. Отже, починаючи з травня тарифи можуть бути підвищені.

При цьому, за словами Ущаповського, уразливі верстви населення платитимуть менше.

“Головним тут є завдання забезпечити захист вразливих категорій споживачів, розробивши відповідні програми цільового соціального захисту”, – резюмував він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа