<

Яким був Луцьк у 1925-му

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:22 | 18.08.2017 / Новини / /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

Представляємо вашій увазі кілька цікавих світлин міста Луцька середини 1920-х років. Більшість виглядів міста є вже багатьом із вас знайомими.

Проте в фотопідбірці вартує особливої уваги перше фото, на якому зображена панорама на браму сучасного Кафедрального собору Святої Трійці, що знаходиться в центрі нашого міста. Сьогодні брама має абсолютно інший вигляд, – повідомляє Район.Луцьк.

В 1920-х роках, після утворення воєводства, місто відразу почало відбудовуватися після серйозних воєнних руйнувань. В Луцьку споруджується багато нових будівель для новоутворених воєводських і міських установ. Зведені у той час будівлі переважно у стилі тогочасного популярного конструктивізму.

Будуються цілі житлові дільниці для офіцерів та держслужбовців. З того ж періоду походить переважна забудова вулиць Кривий Вал, Винниченка, Сенаторки Левчанівської, Ярощука, Шопена. У місті відкриваються польські та європейські банки, численні торговельні фірми, летовище. Тоді ж були прокладені мережі водопостачання і каналізації, побудовано дві електростанції, прокладалися нові й покривалися бруківкою центральні вулиці.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця