<

Яких цін на пальне слід очікувати автомобілістам цього літа

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:22 | 25.05.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

На світовому ринку нафтопродуктів сьогодні спостерігається стабілізація цін. І, згідно з прогнозами, найближчим часом ціни на пальне залишатимуться на колишньому рівні.

Про це в коментарі УНН повідомив експерт паливного ринку, директор НТЦ “Психея” Сергій Сапегін.

“На світовому ринку спостерігається стабілізація на рівні близько 53 доларів за барель. Це приблизно січневий рівень ціни на нафту. Цей рівень цін у дечому формує тренд для зростання внутрішнього ринку, проте він зовсім незначний з одного боку, і, з іншого боку, ми бачимо, що ціни на нафту досить сильно волатильні (мінливі – ред.), і саме волатильність не дає можливості реалізуватися зростання цін, тому що слідом за ним йде зниження.

Якщо говорити про внутрішній ринок, то наші розрахунки говорять про те, що ціна на паливо залишиться, швидше за все, на тому ж рівні, який є зараз. Тобто, для бензину А-95 євро це рівень – 26 грн 20 коп., дизельне паливо – 23 грн 80 коп.”, – розповів він.

За словами експерта, ситуація на ринку скрапленого газу більш приємна для споживачів.

“У зрідженому газі є потенціал для зниження ціни: порядку близько 70 коп. на одному літрі. І якщо подивитися на тенденції в опті-роздробі, то ми бачимо, що в крупному опті йде зниження цін. За місяць ми маємо порядку від 2 до 3% зниження цін на бензин і дизельне паливо, і також ми отримали 18% зниження цін на скраплений вуглеводневий газ.

Проблеми, які були з поставками скрапленого вуглеводневого газу з РФ, зараз вирішені. Тому, я так думаю, що автомобілістів можна заспокоїти, і початок літа не принесе якихось істотних негативних тенденцій на паливному роздрібному ринку України”, – пояснив С.Сапегін.

Він також додав, що роздрібний ринок палива в Україні з погляду цін поки зберігає стабільність. При цьому зменшуються протоки, а отже, йде скорочення ринку.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа