<

Якщо «вигриземо» волинянам додатковий госпітальний округ, це ж людям у плюс, – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:51 | 3.06.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Якщо «вигриземо» додатковий госпітальний округ на Волині, це ж людям у плюс.

На цьому наголосив народний депутат Ігор Гузь в ефірі телепрограми «Ми Вас обирали», в ході якої обговорювали хід медичної реформи в Україні та в області зокрема.

Обранець висловив обурення з приводу того, що керівництво ОДА не чує громаду і не відстоює у Києві думку та бачення волинян у напрямку збільшення госпітальних округів у області.

«Пан Гунчик (голова ОДА) вчергове «жме свою лінію» про те, що в нас має бути тільки три госпітальні округи. Нещодавно в медіа озвучували це. Коли місяців два назад до обласної ради приїхали 200 людей, які закликали створити більше таких округів. То, пан Гунчик «хвоста прижав», і каже: я буду, як люди скажуть. А тепер вже він набрався сили після приїзду президента і каже: все ж таки буде три. Думаю, треба привезти до ОДА не 200, а 500 чоловік з Любомля, Камінь-Каширська та Володимира, де люди аргументовано вимагають додаткові госпітальні округи. Про це вже сказано-пересказано. Я кажу, давайте включимося. От є три, можливо зараз затверджені у містах Ковель, Луцьк і Нововолинськ. Якщо ми «вигриземо» ще додатковий госпітальний округ, це ж людям плюс, чи в Камінь-Каширську, чи в Любомлі, чи у Володимирі», – зауважив він.

Ігор Гузь також підкреслив, що неодноразово планував зустріч з цього приводу зустрітися з в.о. міністром охорони здоров’я Ульяною Супрун: «У питанні госпітальних округів декілька разів хотів зустрітися з Уляною Супрун аби довести свою позицію. Я і Ірина Констанкевич. Але не зміг попасти до пані міністерки. Тому розумію захоплення багатьох. Так само підтримую багато рішень пані Уляни Супрун. Якщо вона буде дослухатися до Володимира Гунчика, який, на жаль, діє всупереч інтересам волинян, нічого хорошого ми не отримаємо».

https://www.facebook.com/Guz.Igor/videos/1333549786726324/

До слова, народні депутати Ігор Гузь та Ірина Констанкевич ще кілька місяців тому порушували питання створення на Волині достатньої кількості госпітальних округів на зустрічах у профільному міністерстві, також спільно із волинськими медиками провели у парламенті тематичний брифінг. Своє бачення тоді озвучили і представники лікарської сфери з Володимира-Волинського, Любомльського та Камінь-Каширського районів. Була також зустріч нардепів та громади із заступником міністра охорони здоров’я Павлом Ковтонюком та Віце-прем’єр-міністром України Геннадієм Зубком, під час якої волиняни роз’яснили урядовцям важливість збільшення кількості медичних округів в області.

Нагадаємо: громада Волині наполягає на створенні шести госпітальних округів з центрами у Володимирі-Волинському, Любомлі, Нововолинську, Ковелі, Луцьку та Камені-Каширському.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця