<

Як змінився ринок праці після збільшення “мінімалки”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:23 | 18.02.2017 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Січень — місяць післясвяткового затишшя, коли роботодавці не дуже активні. На початку 2017-го вони традиційно опублікували менше вакансій, ніж у листопаді-грудні 2016-го року,

Такий факт відзначають фахівці експертно-аналітичного центру HeadHunter Україна,  – інформує Сьогодні.

“Також на кадрову політику компаній вплинув закон про мінімальну зарплату. З січня 2017-го року вона становить 3200 гривень, роботодавцям довелося переглядати бюджети зарплат на 2017 рік і тимчасово призупинити набір персоналу”, — пояснює керівник центру Катерина Мащенко.

Аналітики HR-провайдера Smart Solutions відзначають, навпаки, зростання пропозицій роботи.

“За останні два місяці, з грудня по лютий, кількість вакансій збільшилася на 20%. Цей показник трохи вищий від даних річної давності — було 15%, — говорить директор Smart Solutions Тетяна Микитович. — Більшість роботодавців збільшила бюджетів на рекрутмент у цьому році порівняно з 2016 роком, плануючи розширення штату”.

Кількість безробітних зменшилася на 16%, у свою чергу повідомляє Держслужба зайнятості, на 26% знизилася кількість звільнених у порівнянні з січнем 2016-го. На 48% більше стало вакансій у базі даних служби зайнятості, а середня зарплата тепер становить 3900 грн, що майже вдвічі більше, ніж торік.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа