<

Як виглядає різдвяно-новорічний відпочинок у серці Карпат: ціни та розваги в Буковелі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:24 | 5.01.2022 / Новини / , /
Перегляди
5429
/ Коментарі відсутні

Якщо ж влітку волиняни поспішають позасмагати на Світязі, то взимку фаворитом відпочинку для туристів вважають Карпати. Найбільш відомим місцем для незабутніх вражень та приємних спогадів, драйвового катання на лижах та сноуборді є Буковель.

Скільки вартує відпочинок на найбільш відомому гірськолижному курорті, а також, що ж цікавого подивитись у Буковелі – дізнавались журналісти БУГу.

«Буковель»‎ – відомий в Україні гірськолижний курорт, що цьогоріч дарував справжню новорічну атмосферу своїм відвідувачам. На території працювали лижні траси, організатори підготували святкову концертну програму, на гостей очікували захоплюючі туристичні місця та безліч казкових героїв.

Ski-паси

Ціни на катання

Аби на повну насолодитись катанням на підйомнику, лижах та сноуборді, туристи радять прибрати ski-паси в касах курорту. Ціни відрізняються залежно від сезону:

  • з 17-го грудня 2021-го року по 18-те березня 2022-го року (сезон «Низький»),
  • з 18-го грудня 2021-го року по 1-ше січня 2022-го та з 7-го січня 2022-го року по 17-те березня 2022-го року (сезон «Високий»),
  • з 2-го січня 2022-го року по 6-те січня 2022-го року (сезон «Святковий»).

Діти до 6-ти років проходять з батьками безкоштовно. Пільгові ski-паси діють для дітей від 6-ти до 12-ти років (включно), пенсіонерів, ліквідаторів ЧАЕС з діючим посвідченням, учасників війни, учасників АТО, осіб з інвалідністю.

Власники пільгового ski-пасу мають право на отримання 30% знижок на квитки, за умови пред’явлення оригіналу документу, що засвідчує право на пільгу.

Вартість прокату спорядження

Тариф на спорядження для катання на лижах та сноуборді вартує залежно від категорії – А, B, C, D1, D2. Категорія залежить від колекції та класу спорядження.

  • категорія А – спорядження високого класу. Користуються попитом у експертів лижного спорту, спортсменів та професіоналів,
  • категорія B – висококласне нове спорядження та спорядження колекцій 2-3 річної давності. Лижі в даній категорії менш жорсткі ніж в категорії А і прекрасно пасують досвідченим лижникам,
  • категорія C – спорядження з колекцій 3-5 – річної давності. Оптимальний вибір в сегменті “ціна-якість”,
  • категорії D1, D2 – гірськолижне спорядження для дітей зростом до 140 см,
  • категорія D1 – нове спорядження та спорядження колекцій 2-3 річної давності, D2 – моделі 3-5 річної давності.

Ціни на спорядження відрізняються також залежно від сезону, вища ціна лише у Святковому сезоні, що триває до 6-го січня.

Будиночок чи готель: скільки вартує проживання у Карпатах?

Ціни на проживання у найдорожчому гірськолижному курорті України, вартують не так багато, як на закордонних аналогах, особливо, якщо жити у селах поблизу.

Так, якщо ж знімати будиночок у селах поблизу Буковелю (Микуличин, Ворохта, Татарів та інші) – ціна за особу стартує від 200 гривень за ніч. За словами мешканців, до самого курорту їздить маршрутний транспорт, ціна якого – 30-50 гривень.

У готелях, що розташовані поблизу, або ж на території місця відпочинку – ціна за комфортний двомісний номер здебільшого стартує від 1 000-1 200 гривень у зимовий сезон. Звісно, є й дорожчі – понад 15 000 за добу.

Тарифи на послуги паркінгів

Паркінги на території курорту є платними, ціна залежить від транспорту (автомобіль, автобус). За одну годину перебування водій автомобіля мусить заплатити на паркінгу 30 гривень, автобусу – 150.

Вартість паркування на майданчиках Р1 і Р8 становить 100 гривень за кожну добу перебування. Безкоштовне перебування на паркінгах P14 і P15 становить 15 хвилин.

Радимо не губити паркувальний талон, адже нараховується штраф 300 гривень для легкового автомобіля та 750 для автобуса на Р15.

Чим зайняти себе та скільки це буде вартувати – зимові розваги на території Буковелю‎

Оглядовий витяг

Оглядовий витяг для туристів без лижного спорядження вивозить туристів на вершину гори. Тут діє зона відпочинку, фуд-корти, фотозони, де можна зробити фантастичні світлини з виглядом на Карпати.

Вивіз на гору з 8:30 до 19:00, спуск з гори до 19:30. Ціна підйому та спуску вартує 150 гривень, для пільгової категорії – 100, VIP – 300.

Зігрітись у зимовий період часу на вершині можна біля вогнища, а також гарячими напоями. Ціни на фут-корт, незалежно від території, майже не відрізняються: чай – від 55-ти гривень, кава – від 65-ти до 100 гривень.

Етнопарк «Гуцул ленд»

На території етнопарку «Гуцул ленд» розміщений контактний зоопарк, де у природних умовах проживають свійські, екзотичні й дикі тварини та птахи. Комплекс поєднує в собі різноманітні зони для відпочинку та розваг. 

Не менш цікавим є етнографічний комплекс, відвідувачі можуть завітати до столітніх дерев’яних хат. Тут збереженні пам’ятки історії 19 – початку 20-го століття, найдавніша хатина з села Рожанка Львівської області датована 1860-80 рокам.

Вартість входу з людини вартує 250 гривень, пільговий – 200, дітям до 6-ти років вхід безкоштовний. На території парку тривалість перебування необмежена.

Смачно поїсти на території етнопарку значно дешевше, аніж на горі у Буковелі. Вартість традиційних страв вартує:

  • борщ в житньому глечику – 155 гривень,
  • бульба з м’ясом – 110 гривень,
  • плов – 165 гривень
  • бограч – 240 гривень
  • банош з шкварками та бринзою – 240 гривень

Ціни на чай-каву стартують від 55-ти гривень, алкогольні напої – від 100 гривень.

Санна траса «Speed fun»

Атракціон, що розташований поряд з горою «Буковель», має довжину швидкісного спуску 1000 метрів. Справжні екстремали відвідують таку розвагу, аби отримати особливу гостроту відчуттів та незабутні враження від подорожі.

Санчата розраховані на одного або ж двох пасажирів. Туристи можуть самі регулювати їх швидкість за допомогою гальмівної системи. Вартість спуску – 500 гривень, тандемом – 800.

Буковельський ярмарок

На території гірськолижного курорту розташований ярмарок, де охочі дегустують карпатські страви, настоянки та випічку. Зазвичай туристи тут купують своїм близьким подарунки та тематичні сувеніри.

Відвідувачів розважають різдвяно-новорічним концертом та справжньою святковою атмосферою. Вхід на територію ярмарку – безкоштовний.

Поруч із ярмарком знаходиться п’ятиповерховий паркінг, який увечері для гостей також безкоштовний.

Ковзанка

Поблизу ярмарку розташована ковзанка, що приваблює відвідувачів, адже знаходиться під відкритим небом у самому серці Карпат. Розважаються тут також і малеча – стати вперше на ковзани допомагають відповідні фігури травинок.

Ціни стартують від 110-ти до 250-ти гривень залежно від категорії та часу дня, катання на власних ковзанах – від 90 – до 160-ти гривень. Діткам до 12-ти вартує від 70-ти до 150-ти гривень.

Пропонуємо переглянути більше світлин різдвяно-новорічного курорту «Буковель» від БУГу для читачів та волинян, що планують відвідати популярний відпочинок.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер