<

Як волиняни можуть отримати безоплатні ліки?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:22 | 6.04.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Урядова програма “Доступні ліки” запрацювала 1 квітня.

Це означає, що пацієнти, які страждають на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ-го типу та бронхіальну астму, зможуть безплатно отримувати ліки, – пише Конкурент. 

Кабінет Міністрів України виділив у 2017 році на відшкодування ліків 500 мільйонів гривень. Волині дісталося понад 13 мільйонів.

Як сказано на сайті Міністерства охорони здоров’я, програма поширюється на недуги, які найбільше впливають на показники смертності населення й ефективно лікуються на амбулаторному рівні.

Аптеки добровільно підписують договір з місцевими органами влади та стають учасниками програми. Заклад повинен надати владі фінансовий звіт та документальне підтвердження продажу лікарських засобів, котрі підлягають відшкодуванню, і тоді їй повертають гроші.

Зі слів начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігоря Ващенюка, на Волині вже почали реалізовувати програму “Доступні ліки”.

Як пояснив головний медик області, найбільша затримка була в тому, що виробники повинні були задекларувати ціни. Учора, 4 квітня, це врешті сталося.

Усього є список зі 157 найменувань лікарських засобів, які можна отримати безплатно. Це ліки як українського виробництва, так й іноземного, зокрема, з Індії, Туреччини, Угорщини, Німеччини, Франції.

Ознайомитися з повним переліком ліків.

Для того, аби отримати ліки безплатно, потрібно піти до свого сімейного лікаря. Він, своєю чергою, повинен виписати рецепт.

Важливо, аби форма рецепта була правильною.

“Спочатку говорили, що будуть рецепти ті, що є. Але буквально недавно форму рецепта змінили. У старих писали, що відшкодовують 50 % вартості ліків за пільгами, зараз – інше. От сьогодні готуємо лист, щоб відправити в райони, аби не було ніяких збоїв у забезпеченні рецептами пацієнтів”, – пояснив Ігор Ващенюк.

На сайті МОЗ опублікували таку форму правильно виписаного рецепта.




один коментар
  1. Які аптеки у Нововолинську працюватимуть за програмою “Доступні ліки”?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер