<

Як волинські нардепи ставляться до позбавлення недоторканності Клюєва та Мельничука

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:59 | 5.06.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

За поданням Генпрокуратури Верховна рада України проголосувала за зняття недоторканності з народних депутатів Сергія Клюєва та Сергія Мельничука.

Трапилось це у середу, 3-го червня, під час чергової сесії парламенту, – пише Громадське.Волинь.

Журналісти «Громадське.Волинь» поцікавились у волинських нардепів Ігоря Лапіна та Ігоря Єремеєва, яка ж їх позиція щодо цього питання. Ігор Лапін зазначив, що підтримує вцілому зняття депутатської недоторканності, але для нього важливо в якій системі правосуддя це відбувається.

«Подача «горбатенького» подання по Клюєву і ніби вилизаного подання по Мельничуку – це маніпуляція Генеральної прокуратури. Жодного подання по Опозиційному блоку вони не роблять. Жодного подання щодо розстрілу на Євромайдані вони не роблять. Вони дуже швидко знайшли Мельничука. Якщо Мельничук і «Айдар» – це банда, то Надю Савченко правильно судять. Путін радіє, а Україна в дупі. Це моя принципова позиція. Я з Мельничуком ішов попереду танка і він мене прикривав. Я не буду голосувати за те, щоб віддати його на розрив нашій прокуратурі. Вона в нас не реформована і я їй не вірю.» – заявив народний депутат.

Інший волинський народний обранець Ігор Єремеєв вважає, що потрібно очищатися від недобросовісних депутатів, але сьогоднішнє голосування є політичним замовленням.

«Моє відношення до Клюєвих специфічне. Я розумію, що Клюєви мали відношення до Януковича, але аргументація, що взяли кредит і заволоділи акціями – це не аргументація щоб Верховна Рада розглядала це питання. Я вважаю, що мала доказова база. Недоторканність треба зняти і нехай ходять на допити, нехай дають свідчення, нехай суд приймає рішення. Якщо є підозра, то народний депутат не повинен ховатись. Він повинен говорити чесно, що є. Інше питання, якщо Верховна Рада приймає рішення про арешт, тоді ми підміняємо суд. Це не допустимо. Це порушення Конституції.» – заявив Єремеєв

Вцілому, за рішення позбавити Клюєва недоторканості проголосували 287 нардепів (Гузь, Лапін, Савчук – «за»; Єремеєв, Івахів – «утримались»; Мартиняк – «не глосував»).

За притягнення до відповідальності Мельничука проголосувало 262 народних депутати (Гузь, Савчук – «за»; Лапін, Єремеєв, Івахів – «проти»; Мартиняк – «не голосував».




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер