<

Як в Україну незаконно ввозять елітні автомобілі з Європи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:52 | 21.06.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Щоби не сплачувати державне мито за ввезення в Україну автомобілів, спритники віднайшли зручний для себе спосіб зекономити — кузовну схему.

Про це йшлося під час прес-конференції начальника Волинської митниці ДФС Андрія Андрейківа, – інформує «Волинська правда».

Відтак, уже кілька років поспіль існує спеціальна схема незаконного перевезення автомобілів через митний контроль. Так, спритники купують у Польщі автівки елітних моделей, на станції техобслуговування розбирають їх та везуть через митницю у деталях. Після проходження митного контролю, уже на території України, на найближчій СТО машину збирають. Через такий спосіб ввезення автомобілів, держава недоотримує чималі кошти до бюджету.

Так схема діє уже понад 5 років, за цей час в Україну таким способом ввезли 6,5 тисяч автомобільних кузовів. Серед них 2240 кузовів марки BMW, 1770 — Audi та 1212 — марки Mercedes.

Цікавим, за словами Андрейківа, є і той факт, що ввозилися автівки громадянами нашої держави, однак за документами, постачала їх компанія із республіки Панама, яка ніколи не займалася виробництвом авто.

Загалом же, керівник Волинської митниці говорить про певну монополію, оскільки протягом останніх років в Україну ввозили кузови окремі 2-3 компанії. Деякі з фірм не мають звітів про діяльність, інші — не виявлені за місцем реєстрації, ще по двох підприємствах порушені справи за фактом підробки документів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа