<

Як українці відзначають річниця Євромайдану

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:32 | 21.11.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У містах України тривають заходи на честь річниці Революції гідності і свободи.

Сьогодні, 21 листопада, Україна відзначає другу річницю Євромайдану. У регіонах проходять заходи, приурочені Дню гідності і свободи, – пише Корреспондент.

У Києві сотні людей йдуть на вул. Інститутську, де відбувалися трагічні події, щоб покласти квіти до хреста героїв Небесної Сотні. Рух транспорту на цьому відрізку на вул. Інститутській перекрито. Також територія біля хреста огороджена металевим парканом, правоохоронці пропускають людей до меморіалу, попередньо перевіривши їх металошукачами.

Цими вихідними київські правоохоронці посилюють заходи безпеки. Близько 4 тис. працівників структурних підрозділів поліції і військовослужбовців Нацгвардії забезпечують правопорядок в центральній частині столиці. У місцях проведення масових заходів організовано посилений контроль на пропускних пунктах, перевірка документів і огляд особистих речей громадян.

У Львові відбулися заходи з нагоди Дня гідності і свободи та другій річниці Євромайдану.

Керівництво міста та області, сотні містян і студентів на Личаківському кладовищі поклали вінки і квіти до могил загиблих під час Революції гідності і учасників АТО.

Також учасники заходу запалили сотні свічок і взяли участь у спільній молитві за загиблими, за волю і свободу України.

Святкування Дня гідності і свободи продовжиться біля пам’ятника Тарасу Шевченку, де відбудеться загальноміська екуменічна молитва “Молитовний Майдан” і всенародне віче.

Також в центрі міста, на місці львівського Євромайдану, встановлено намет, де проходить акція “Спогади і прогрес”, під час якої учасники Революції гідності діляться своїми спогадами.

У Житомирі на пл. Корольова з нагоди святкування Дня гідності і свободи також відбулися мітинг і спільна молитва за Україну.

У мітингу взяли участь близько 100 осіб: громадські активісти, держслужбовці, працівники комунальних установ, керівники силових структур і керівна верхівка міста і області.

Учасники заходу поклали квіти до стели героям Небесної Сотні з фотографіями загиблих героїв.

Священик відслужив молебень за Україну і український народ, під час якого всі присутні разом помолилися.

Учасники заходу також разом виконали гімн України.

У свою чергу, у Тернополі на пл. Театральній в пам’ять про революційні події запалені свічки і лампадки люди виставлять у формі великого тризуба. В закладах культури, навчальних закладах, військових частинах області, державному архіві області діють фотодокументальна, ілюстративні виставки, проходять уроки мужності, круглі столи, присвячені Революції гідності. Всі ці заходи проходять за участю безпосередніх учасників Майдану і антитерористичної операції, волонтерів, духовенства і представників органів місцевої влади і громадських об’єднань.

Цього дня у Сумах сотні свічок запалилися на згадку про загиблих на Майдані. У Свято-Воскресенському соборі відслужили панахиду за загиблими під час Революції гідності і в АТО. Очолив її архієпископ Сумський і Охтирський Мефодій. Парафіяни в пам’ять про загиблих запалили сотні свічок. В обласній філармонії проходить благодійний концерт “Героям слава!” – вписано в серцях”. А о 15:00 на вул. Соборній пройде громадська акція “Живе відтворення Майдану”.

Державне свято – День гідності і свободи – відзначається щороку 21 листопада на згадку про початок двох революцій: Помаранчевої революції (2004 рік) і Революції гідності (2013-2014 рр.).

1716188
1716190
1716191
1716193
1716194
1716195
1716196
1716198
1716201
1716202




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер