<

Як цієї зими розраховується плата за теплопостачання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:49 | 14.02.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Плата за централізоване опалення  для населення  здійснюється за правилами надання  таких послуг та послуг з постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою уряду № 630 від 2005 року із змінами.

Якщо  у будинку встановлені засоби обліку теплової енергії, споживач  платить відповідно до  їх показань пропорційно опалюваній площі квартири, а у випадку призначення субсидії – вартість фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії, – повідомляє ВВ ПТМ “Володимир-Волинськтеплокомуненерго”

За відсутності у квартирі та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку теплової енергії, плата за централізоване опалення справляється з розрахунку за  квадратний метр опалюваної площі квартири та з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря і кількості днів надання цієї послуги в місяці, який є розрахунковим.

З 05 січня 2018 року був  встановлений тариф  на послугу з централізованого опалення для населення в розмірі 35,25 грн. за 1 кв. метр опалюваної площі. Але це не означає, що щомісячна плата за опалення буде такою і однаковою на протязі опалювального періоду.

Розмір щомісячної плати  визначається підприємством за формулами, наведеними в п. 40 – 43 згаданих  правил, з урахуванням довідки Волинського гідрометцентру щодо температури зовнішнього повітря в кожній з діб розрахункового періоду для визначення фактичної середньої в місяці, який є розрахунковим.

Згідно з  такими проведеними розрахунками у нашому місті плата за квадратний  метр опалюваної площі у жовтні (за  9 діб надання  такої послуги) становила  6,7259 гривні, у   листопаді (30 діб) – 28,0296 грн., у грудні (31 доба) – 31,0901 грн., у січні  (31 доба) – 40,0327 гривні за квадратний метр опалюваної площі.

При цьому за  показник середньої розрахункової температури у приміщені бралося 18 градусів.  У  розрахунках встановленого тарифу враховувалась середня нормативна температура зовнішнього повітря за опалювальний сезон згідно ДСТУ + 0,4ºС, а у січні – середня температура за опалювальний сезон для м. Володимира – Волинського +1,88 ºС. Однак, фактична середня температура на  вулиці дещо «відхилилась»  від  цих  норм і, згідно з довідкою гідрометцентру, становила  у жовтні 6 градусів тепла, у листопаді – 3,5 градуси тепла;  грудні  – 1,9 градуси тепла; січні – 0,6 градуса морозу.  Це  відповідно зумовило  і різницю  в  оплаті  за  квадратний метр опалювальної  площі у розрізі  місяців. Тобто, в місяці, коли фактична температура зовнішнього повітря була нижче нормативної, плата за послуги була більшою в порівнянні із затвердженим тарифом згідно відповідних методик розрахунку.

Ті споживачі, які отримують субсидії, мають сплачувати щомісячно обов’язкову частку платежу в межах соціальних норм, на які  її призначено.

Підприємство  подає інформацію управлінню соціального захисту населення про розмір плати за квадратний метр опалюваної площі в розрізі кожного місяця та про перерахунки плати за централізоване опалення в разі ненадання її або надання не в повному обсязі, зниження якості для здійснення перерахунку розміру призначених субсидій за підсумками опалювального періоду.

Споживачі, які мають заборгованість за послуги з централізованого опалення мають можливість провести реструктуризацію боргу , це надає їм право звернутись в управління соціального захисту за призначенням субсидії.




один коментар
  1. Незнаю як вони там розраховують але складається думка, що якщо палять то їм нараховують зарплату. Бо як по іншому можна пояснити: на вулиці +1, а на батареях можна млинці жарити. У найхолоднішій кімнаті де балкон +26,6. ( вул.Ковельська б.70).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок
15 Квітня, Понеділок