<

Лего, Джонсон, Зеленський, Шольц: як привітали Україну з Днем Незалежності захисники, світові лідери та компанії

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:36 | 24.08.2022 / Новини / , /
Перегляди
248
/ 1 коментар

24-го серпня Україна святкує День Незалежності, цьогоріч це свято по-справжньому особливе, адже тепер кожному відома ціна свободи, яку щоденно виборюють наші земляки. Зі святом незламну державу привітали світові лідери, відомі компанії, а також наші захисники.

31 рік тому, 24-го серпня 1991-го року, Україна стала незалежно. Сьогодні українцями захоплюються у всьому світі, тому, що мільйони людей об’єднались задля однієї мети – перемоги. Кожен мешканець докладає чималих зусиль, аби перемогти ворога, зберегти цілісність неньки та свою свободу.

Цей день майорить синьо-жовтими барвами у багатьох країнах, на історичних спорудах та в серцях кожного українця. Щиро дякуємо іноземним друзям, які підтримують мирне населення та допомагають нашим захисникам.

Пропонуємо переглянути вітання від президента України, наших захисників, світових лідерів та відомих компаній.

Президент України Володимир Зеленський

“Український народ і його мужність надихнули весь світ. Дали людству нову надію, що справедливість не покинула наш цинічний світ остаточно. І в ньому все ще перемагає не сила, а правда. Не гроші, а цінності. Не нафта, а люди”, – сказав Володимир Зеленський у зверненні.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний

“Як можна відчути Незалежність? Ті, хто за неї воюють, знають її смак. Це смак землі, що в’їдається в шкіру. Смак крові і смерті, якою пронизане повітря. Солоний смак сліз. Незалежність – це відповідальність, що лежить на твоїх плечах”, – зазначив Валерій Залужний.

Президент Польщі Анджей Дуда

“Польща першою у світі визнала незалежність України. І сьогодні ми також солідарно стоїмо поруч з Вами, коли Україна захищає свою свободу, даючи відсіч російським агресорам. Я знаю, що ви переможете. Ми, поляки, віримо, що вільна Україна, відбудована з руйнувань, буде тішитися добробутом у європейській спільноті”, – звернувся Анджей Дуда

«Висловлюємо захоплення та повагу українським воїнам за прояв героїзму щодо захисту Батьківщини», – Україну привітали також Генштаб польської армії та віцепрем’єр-міністр та міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

“180 днів подаєте приклад хоробрості та любові до Батьківщини. У боротьбі зі злом можете покластися на Польщу. Разом переможемо!», – зазначив Маріуш Блащак.

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон

“У День Незалежності України я хочу, щоб її народ знав: Велика Британія стоятиме поряд з вами стільки, скільки знадобиться”, – додав Борис Джонсон.

До вітань приєдналась також посол Великої Британії Мелінда Сіммонс.

Служба безпеки України

“Ми разом зупинили російську орду і б’ємося до Перемоги – поки останній окупант не залишить нашу землю. Бо ми – українці, вільний та хоробрий народ! Захищаємо Незалежність! Наближаємо Перемогу”, – йдеться у зверненні.

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц

“Любі українки й українці! Ваша країна здолає темну тінь війни. Тому, що ваша країна сильна й мужня. І, тому, що у вас є друзі в Європі та в усьому світі. Ми пишаємося, що маємо честь належати до ваших друзів, сьогодні й у нашому спільному європейському майбутньому», – заявив Олаф Шольц.

Народний депутат, офіцер СБУ Роман Костенко

“Ці люди прийшли на нашу землю, щоб ми ніколи не святкували День Незалежності і розраховували на те, що переможуть нас за три дні. Але зараз вони тут стоять перед вами на колінах, а ми з вами святкуємо цей день. Тому, що ми є сильна нація, яка готова вмерти за свою незалежність”, – сказав Роман Костенко.

Глава представництва ЄС в Україні посол Матті Маасікас

“Ми відзначаємо вашу стійкість протягом пів року жорстокого повномасштабного вторгнення Росії та 8 років агресії. Це день скорботи за загиблими внаслідок російських звірств. Європа святкує разом з вами. І Європа сумує разом із вами. Ми поруч”, – додав Матті Маасікас.

Авдіївська міська військова адміністрація

“Попри жорстокі обстріли, сьогодні зранку в Авдіївці у небо був запущений український прапор, прикріплений до повітряних кульок”, – йдеться у дописі.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг

“У День Незалежності України я віддаю шану хоробрим українським жінкам і чоловікам, які борються за свою свободу та свою країну. Ви можете продовжувати розраховувати на Альянс завжди. Україна переможе!”, – звернувся Єнс Столтенберг.

Посол США в Україні Бріджит Брінк

“Історії героїзму й хоробрості багатьох українців, яких я зустріла після приїзду, надихають мене. Сьогодні, у ваше національне свято, я захоплююся вашим непохитним захистом наших спільних цінностей. Сполучені Штати підтримуватимуть вас стільки, скільки буде потрібно”, – йдеться у відео.

Американська компанія Brickmania Toys, що виробляє LEGO також приєднались до вітань та опублікували відео для українців.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця