<

Як приготувати глазур для паски, щоб не кришилася і не липла: 3 прості рецепти

05:16 | 21.04.2022 / Новини / , , , /
Перегляди
477
/ Коментарі відсутні

24-го квітня 2022 року в Україні відзначать найголовніше християнське свято – Великдень або, як його ще називають, Воскресіння Христове. Господині вже почали готуватися до цього дня, адже необхідно встигнути не лише навести лад у всьому будинку, а й продумати святкове меню.

І якщо ви вже вирішили готувати паску на свіжих дріжджах, саме час підібрати для неї варіанти прикрас. Апостроф поділився простими рецептами, як зробити різні види глазурі для паски.

Білкова глазур

Інгредієнти: яєчний білок (1 шт.), цукрова пудра (200 г), лимонний сік (0,5 ч. л.), вода (1-2 ч. л.).

Приготування:

У глибокій мисці змішуємо яєчний білок, цукрову пудру та лимонний сік. Беремо міксер і збиваємо все разом приблизно 5 хвилин. У результаті має вийти біла густа кремоподібна маса. Злегка розбавляємо її водою до консистенції сметани, а потім наносимо на паски.

Глазур з желатином

Інгредієнти: цукор (125 г), вода для сиропу (50 г), желатин (1 ч. л. з гіркою), вода для желатину (25 г), сік лимона (0,5 ч. л.).

Приготування:

Заливаємо желатин холодною водою, розмішуємо та чекаємо приблизно 20-30 хвилин. За цей час він має набухнути. Беремо сотейник із товстим дном і висипаємо туди цукор, додаємо воду та лимонний сік.

Ставимо на плиту, постійно помішуючи, доводимо до кипіння на слабкому вогні – у нас вийде цукровий сироп. Знімаємо його з вогню і додаємо набряклий желатин, перемішуємо.

Також можна додати ванілін або ванільний цукор для смаку, а також харчовий барвник, якщо ви хочете отримати глазур іншого кольору. Потім беремо міксер і починаємо збивати масу доти, доки вона не побіліє.

Наносити таку глазур потрібно відразу після приготування, оскільки вона швидко застигає.

Шоколадна глазур

Інгредієнти: чорний шоколад (100 г), рослинна олія (1 ст. л.).

Приготування:

Шоколад ріжемо на невеликі шматочки і розтоплюємо на водяній бані. Для цього необхідно взяти дві ємності різного діаметра та помістити одну в іншу. У великий за розміром посуд наливаємо воду, у менший – висипаємо шматочки шоколаду. Ставимо конструкцію на вогонь і чекаємо, поки шоколад стане рідким.

Додаємо в розтоплений шоколад олію і перемішуємо. Поки глазур ще гаряча, покриваємо нею паски.

Існує кілька способів, як нанести глазур на паску:

1. Ставимо паску на решітку і обливаємо її зверху глазур’ю.

2. За допомогою силіконового пензлика наносимо глазур.

3. Викладаємо глазур у велику тарілку і змочуємо верх паски в неї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 Липня, Неділя
2 Липня, Субота
Погода у Нововолинську та Володимирі