<

Як позбутися похмілля

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:31 | 1.01.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

За статисткою, 50% людей які вживають алкоголь, періодично відчувають на собі похмілля – стан алкогольного отруєння, яке порушує функціонування всього організму. Часто люди в цьому стані потребують невідкладної допомоги і підтримки.

Що робити, що усунути симптоми розповідає Здоров’я 24.

Перш ніж говорити про наслідки алкогольного отруєння, варто нагадати, що в організмі людини існує спеціальна система детоксикації, яка очищає організм від токсинів. Система детоксикації запускає процеси біотрансформації (перетворення) токсинів, результатом яких є утворення менш токсичних речовин, які легко виводяться з організму.

Проте, на жаль, існує ще один шлях перетворення чужорідних речовин – так званий “летальний синтез”. У результаті розчеплення таких речовин, як метиловий, етиловий спирти, етиленгліколь, фосфорорганічні сполуки, утворюються більш токсичні метаболіти, що, власне, і зумовлює, отруєння.

У разі виникнення симптомів похмілля, больові відчуття під час похмілля може послабити ацетилсаліцилова кислота: “Упсарин Упса”, “Аспірин-С”. Але у великих кількостях їх вживати не можна, оскільки може виникнути виразкова кровотеча. Крім того, передозування сприяє розвитку запаморочення, нудоти, болю у шлунку, а також зниження гостроти зору та слуху. 

Не буде зайвим вживання звичайниго активованого вугілля (5-7 таблеток) або інших абсорбентів (“Ентеросгель”, “Атоксил”). 

Покращити емоційний стан та роботу мозку доможуть препарати “Гліцин” або “Фосфоглів”.

У разі виникнення нудоти і позиву до блювання, краще не стримувати себе і спорожнити шлунок. Категорично забороняється боротися з похміллям за допомогою алкоголю. Це лише погіршить стан.

Традиційні міцні кава і чай можуть погіршити стан похмілля, спричинивши ускладнення з боку серцево-судинної системи (синдром “святкового серця”). Тому вживати стимулюючі напої категорично заборонено.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер