<

Як полювали на Волині понад 100 років тому

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:05 | 7.10.2019 / Новини / /
Перегляди
21
/ Коментарі відсутні

На одному із польських аукціонів Тетяна Яцечко-Блаженко знайшла зображення картини «Полювання поблизу Олики», яка датується 1889 роком.

І хоча автор не підписав, хто саме зображений на полотні, дослідниця зазначає, що на картині зображені представники роду Радзивіллів, – пише Район.in.ua.

Полювання було одним із найулюбленіших занять багатьох представників тогочасної знаті. Волинь та Полісся здавна були «Меккою» для мисливців. Полювали тут на турів, зубрів, лосів, оленів, а також тварин з дорогоцінним хутром: білок, куниць, лисів різних типів, бобрів у річках.

На Волинь з усіх усюд приїздили мисливці з європейських країн. Як правило, полювання відбувалось на спеціальних угіддях, під охороною з підгодованою дичиною.

«Автором картини є художник Станіслав Вольський. Він відносив себе до учнів школи художника Яна Матейко. Завдяки приватній стипендії він поїхав до Мюнхена, де в 1883-1885 роках навчався в Академії мистецтв та приватній студії Юзефа Брандта. Він був дуже талановитим художником, і його картини були настільки популярні на мюнхенському ринку мистецтв, що він їх активно продавав». У 1886 р. він повернувся до Варшави, де розпочав співпрацю з кількома популярними часописами. Малював Вольський переважно картини на історичну та бойову тематику – розвідки, сутички, солдатські табори. Він також створив жанрові образи – веселі сцени з варшавських парків та вулиць, аварії в дорозі, полювання та циркові сцени., – розповідає дослідниця Тетяна Яцечко-Блаженко.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа