<

Як отримати посвідчення водія для перевезення небезпечних вантажів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:15 | 20.04.2016 / Новини /
Перегляди
468
/ Коментарі відсутні

Питання видачі посвідчень ДОПНВ про підготовку водія регулюється Положенням «Про порядок спеціального навчання водіїв транспортних засобів, що перевозять небезпечні вантажі та про уповноважених з питань безпеки перевезень небезпечних вантажів автомобільними дорогами», затвердженим наказом МВС України від 21.03.2008 № 130.

Відповідно до законодавства до проходження спеціального навчання з перевезення небезпечних вантажів допускаються особи, які мають стаж роботи водієм не менше трьох років і посвідчення на право керування транспортними засобами відповідної категорії, – повідомляє прес-служба Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області.

До такого стажу зараховується робота на транспортному засобі, керування власним транспортним засобом, якщо це підтверджено відповідними документами:

  • для осіб, які працюють водіями, – витягом з трудової книжки або довідкою з місця роботи із зазначенням дати наказу про призначення особи на посаду, дати, з якої така особа працює водієм, марки закріпленого транспортного засобу і його номерного знака. Витяг з трудової книжки або довідка з місця роботи засвідчується підписом посадової особи підприємства і скріплюється печаткою;
  • для осіб, які керують власним транспортним засобом, – реєстраційними документами на транспортний засіб;
  • для осіб, які керують транспортними засобами, що не є їх власністю, – реєстраційними документами на такий транспортний засіб та документами, що надають право керування ним.

Отож, якщо Ви вирішили отримати вищезазначене свідоцтво, необхідно знати, що приймання водіїв до спеціального навчання здійснюється за наявності таких документів:

  1. заяви;
  2. посвідчення водія;
  3. медичної довідки встановленого зразка (форма N 083/о);
  4. паспорта або іншого документа, що посвідчує особу;
  5. копії трудової книжки, у разі водіїв, направлених на спеціальне навчання юридичними особами, – подання суб’єкта перевезення небезпечних вантажів про направлення на спеціальне навчання;
  6. копії ДОПНВ-свідоцтва (у разі перепідготовки).

Після проходження повного курсу спеціального навчання (перепідготовки) та одержання позитивних підсумкових результатів за всіма курсами, що вивчалися, водії допускаються до іспитів.

Мінімальна кількість письмових питань складає за базовим курсом не менше 25 питань, за спеціалізованим курсом та курсом перепідготовки – не менше 15 питань.

Іспит вважається складеним, якщо водій допустив :

– під час складання іспиту з базового курсу не більше 3 помилок;

– зі спеціалізованих курсів та з курсу перепідготовки не більше 2 помилок.

У разі успішного складення іспиту Регіональним сервісним центром МВС у Волинській області видається свідоцтво ДОПНВ про підготовку водія. Зауважимо, що строк дії свідоцтва становить п’ять років.
Пам`ятайте, що даний строк продовжується на наступний п’ятирічний період, якщо водій протягом останнього року дії його свідоцтва пройшов курс перепідготовки та успішно склав іспит.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця