<

Як доглядати за ноутбуком: поради від «КПІ-СЕРВІС»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:07 | 21.01.2020 / Новини / /
Перегляди
309
/ Коментарі відсутні

У перші кілька місяців після купівлі ноутбука ви здмухуєте з нього порошинки, кладете тільки на чисту поверхню і дуже обережно витягуєте шнур з розетки, щоб випадково не зламати. А з часом з’являється кілька подряпин на корпусі, на клавіатуру потрапляють крихти від їжі, ви різко висмикуєте шнур із розетки, бо дуже поспішаєте у справах.

Але хай скільки часу минуло після купівлі ноутбука, за ним потрібно постійно доглядати. Ось список порад від спеціалістів сервісного центру «КПІ Сервіс».

Не висмикуйте різко шнур із розетки.

За такого недбалого поводження з обладнанням шнур чи гніздо можуть припинити працювати, а в гіршому випадку відбудеться коротке замикання. Також не наступайте на шнур, не ставте на нього важкі предмети, навіть коли він не під’єднаний.

Їжте за 50 сантиметрів від техніки

Якщо ви любите дивитися фільми на ноутбуці і при цьому їсти, то краще сидіти на відстані щонайменше 50 сантиметрів від техніки. Якщо крихти потраплятимуть на клавіатуру, вам доведеться часто носити ноутбук у ремонт для чищення. А якщо рідина потрапить усередину, може статися коротке замикання.

Бережіть ноутбук від перегріву

Під час тривалої роботи ноутбук дуже нагрівається, навіть убудований вентилятор не може допомогти. Час від часу вимикайте комп’ютер принаймні на 30‒60 хвилин. Якщо ви не можете робити такі перерви в роботі, варто придбати кулер ― спеціальну підставку під ноутбук, яка не дає йому надто нагріватися. Під час тривалого нагрівання може бути пошкоджено материнську плату та інші деталі ноутбука.

Не варто закривати ноутбук, докладаючи зусиль.

Насамперед це може пошкодити екран. Між екраном і клавіатурою не повинно бути жодних сторонніх предметів, коли ви закриваєте ноутбук.

Встановіть антивірус

Чи встановлено антивірус на ваш ноутбук? Чи регулярно ви його оновлюєте? Пам’ятайте, що в інтернеті повно вірусів і шкідливих програм, і якщо ви користуєтеся інтернетом без належного захисту, то наражаєте свій комп’ютер на небезпеку. Тому рекомендуємо не тільки сканувати інтернет-трафік, але і періодично перевіряти весь комп’ютер на наявність вірусів.

Слід обережно поводитись з батареєю

Що ви робите, якщо ноутбук «зависає» і не відповідає на команди? Натискаєте на кнопку Reset або витягуєте батарею, адже так? Це шокова терапія для будь-якого ноутбука і завдає йому величезної шкоди. У разі частого повторення цієї процедури ви ризикуєте втратити всі дані, які буде складно відновити. З батареєю слід поводитися обережно. Якщо вона вийшла з ладу або в неї закінчився термін придатності, слід придбати нову.

Регулярно чистість клавіатуру

Напевно ви чули, що на клавіатурі комп’ютера і телефона живе більше бактерій, ніж на обідку унітаза. Це доведений факт, тому слід регулярно чистити клавіатуру, щоб не заподіювати шкоди здоров’ю. Для чищення ноутбука можна використовувати засіб для дезінфекції. Але не потрібно пирскати його безпосередньо на клавіатуру! Змочіть ним чисту тканину і протріть поверхню клавіатури. Щоб забезпечити чистоту корпусу й екрана, можна наклеїти на них захисну плівку.

Тепер ви знаєте, що зовсім не складно стежити за чистотою і безпекою свого ноутбука, щоб він прослужив довше. Не забувайте, що доглядати за ноутбуком потрібно обов’язково, так ви збільшите термін його служби.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер