<

Я голосуватиму за будь-який законопроект щодо зняття недоторканості, – Ігор Гузь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:01 | 1.11.2017 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

У липні цього року народний депутат Ігор Гузь став одним із 158 ініціаторів законопроекту про внесення змін до Конституції України в частині скасування депутатської недоторканності. Однак досі його не розглянули. Про це він підтвердив в ефірі Волинського телебачення, взявши участь у програмі «Ми вас обирали» 31 жовтня.

Так, у висновку профільного комітету до згаданого законопроекту від 18 жовтня 2017р. зазначено, що наразі на порядку денному – законопроект Президента про внесення змін до Конституції України щодо недоторканності народних депутатів України та суддів.

«Я обіцяв своїм виборцям, що буду голосувати за будь-який законопроект, який зніматиме депутатську недоторканність. От чесно, що у парламенті цього скликання не буде 300 голосів за скасування депутатської недоторканності. Серед тих, хто буде її знімати, буде й Гузь. Але я переконаний, що цього не станеться з низки причин, і під час остаточного голосування можна буде у цьому пересвідчитися», – впевнений нардеп.

На його думку, глава держави замість того, щоб просити Конституційний суд про роз’яснення, мав би з парламентом узгодити законопроект про імпічмент президента.

«Президент лишається недоторканим і закону про імпічмент немає, а з депутатів її знімають. Але священних корів немає і не повинно бути. Треба йти паралельно: зняття імунітету з президента і нардепів. Не йдеться про імпічмент чинного президента, а будь-кого. Просто повинна бути така процедура і це буде справедливо», – зазначив він.

https://www.facebook.com/Guz.Igor/videos/1469734166441218/




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця