<

Xабар у мільярд доларів заплатили за припинення кримінальної справи проти Кучми – Кузьмін

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:32 | 19.12.2014 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Колишній перший заступник Генпрокурора України Ренат Кузьмін заявив, що за закриття кримінальної справи проти екс-президента Леоніда Кучми був сплачений хабар у мільярд доларів. Про це Кузьмін сказав в ефірі програми “Право на владу” на телеканалі “1+1”.

“У 2013 році ми отримали інформацію про те, що за припинення кримінальної справи проти Кучми була сплачена колосальна сума хабара – 1 млрд доларів”, – сказав колишній перший заступник Генпрокурора. За словами Кузьміна, хабарі за мовчання отримали деякі свідки у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, в якому фігурує Кучма, та інші учасники процесу.

“В пакет домовленостей з колишньою владою входило і моє звільнення з подальшим притягненням до кримінальної відповідальності за сфальсифікованим звинуваченням”, – запевняє Кузьмін. “Ми збиралися перевірити цю інформацію слідчим шляхом, але, на жаль, не встигли”, – додав він.

Нагадаємо, що раніше Кузьмін заявив, що Кучма і його сім’я завжди впливали на Януковича. Про це він заявив в ефірі програми “Право на владу” на телеканалі “1+1”. Він розповів, що слідчі і він виїжджали до Страсбургу, з’ясовувати про достовірність плівок. За словами Кузьміна, є, як мінімум два рішення європейського суду, які визнали плівки Мельченка, котрі зроблені міліції із порушенням існуючих законів. Кузьмін вважає, що якщо такими плівками розкривають вбивство, то суд має визнати їх законними.

“На плівках Мельниченка є все, що необхідно суду”, – сказав Кузьмін. Він наголосив, що слід пред’явити підозру екс-президенту Леоніду Кучмі і направити справу до суду й загалом продовжити розслідування. Нагадаємо, в України стався політичний скандал, що вибухнув після оприлюднення “плівок Мельниченка” восени 2000 року, які свідчать про причетність тодішнього президента України Леоніда Кучми та ряду інших високопосадовців та політиків до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа