<

WhatsApp оштрафували на 5,5 мільйонів євро за порушення законів ЄС про конфіденційність

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:04 | 20.01.2023 / Новини / , , /
Перегляди
151
/ Коментарі відсутні

Комісія із захисту даних Ірландії (DPC) – провідний регулятор ЄС з питань конфіденційності – оштрафувала дочірню компанію Meta WhatsApp на 5,5 млн євро за додаткове порушення законів про конфіденційність.

Про це пише Reuters, – передає Економічна правда.

Регулятор також наказав WhatsApp переглянути, як він використовує персональні дані для покращення сервісу, після аналогічного наказу, виданого цього місяця іншим основним платформам Meta, Facebook та Instagram, в якому зазначалося, що Meta повинна переглянути правову основу, на якій вона таргетує рекламу за допомогою використання персональних даних.

Представник WhatsApp заявив, що компанія має намір подати апеляцію на це рішення, і що вона твердо переконана, що спосіб роботи її сервісу відповідає як технічним, так і юридичним нормам.

Ірландський наглядовий орган, який є провідним регулятором ЄС для багатьох провідних світових технологічних компаній через розташування їхніх європейських штаб-квартир в Ірландії, наказав WhatsApp привести свої операції з обробки даних у відповідність протягом шести місяців.

У вересні 2021 року DPC оштрафував WhatsApp на 225 мільйонів євро за порушення, що сталися в травні 2018 року, тобто в той самий період часу, коли була розглянута скарга, подана в четвер.

WhatsApp знаходиться в процесі оскарження цього штрафу в ірландських судах.

На сьогоднішній день регулятор оштрафував Meta на 1,3 мільярда євро і відкрив ще 10 розслідувань щодо її послуг.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок