<

Взимку Донбас може залишитися без води і тепла – ОБСЄ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:27 | 18.09.2015 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Через пошкоджену інфраструктуру взимку в регіоні можуть виникнути серйозні проблеми з водо- і теплопостачанням.

У спецмісії ОБСЄ припускають, що через пошкодження системи водопостачання в Донецькій і Луганській областях внаслідок бойових дій може бути обмежений доступ до централізованої подачі води і відсутності тепла в зимовий період. Про це йдеться в доповіді організації, – пише Корреспондент.

“Нинішній дефіцит води в районах, порушених конфліктом на території Донецької та Луганської областей, може залишити цивільних осіб в холоді протягом майбутньої зими через зламані систем центрального опалення, це може мати довгострокові наслідки в питанні виробництва продуктів харчування”, – йдеться в доповіді .

Замглави СММ ОБСЄ Олександр Хуг в цьому контексті наголосив: “Відсутність доступу до достатньої кількості безпечної і чистої води торкнеться найбільш вразливих груп – дітей, осіб з обмеженими можливостями, хронічно хворих і літніх людей, що проживають в межах районів, порушених конфліктом”.

Доповідь спецмісії заснована на даних, зібраних спостерігачами ОБСЄ з травня по серпень поточного року в Луганській і Донецькій областях, у тому числі на територіях, непідконтрольних українському уряду.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця