<

Визнають, що психічнохворі: як волиняни намагаються уникнути мобілізації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:18 | 5.07.2022 / Новини / , /
Перегляди
2246
/ коментарів 5

Нині психіатричні лікарні в Україні переповнені. Тут чимало військових і цивільних українців, які пережили обстріли й потребують лікування.

Також є чоловіки, які хочуть уникнути призову чи мобілізації, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Чоловіки добровільно звертаються в лікарню, нарікаючи на проблеми з психічним здоров’ям. Кількість охочих піти на такий відчайдушний крок вражає.

Завідувач поліклінічним відділенням Волинської обласної психіатричної лікарні ІгорМочарський розповідає:

«Щодня приходять люди, які доводять, що в них є розумова відсталість. А ми кажемо, що немає розумової відсталості. Вони ж наполягають. Варіанти: або людина погоджується з нашим висновком, або йде на стаціонарне обстеження. На жаль, зараз обмежені можливості стаціонарного обстеження. Лікарня переповнена».

Скаржаться на психічні розлади також внутрішньо переміщені особи призовного віку.

«Є проблема з тимчасово переміщеними особами, які досить часто кажуть, що вони зверталися по психіатричну допомогу за місцем проживання. Однак ніяких документів при собі вони не мають або ця інформація дуже обмежена. У таких випадках ми теж можемо направляти в стаціонар. Намагаємося отримувати інформацію навіть із міст, де тривають бойові дії», – говорить Ігор Мочарський.

Нещодавно психіатра Маневицької багатопрофільної лікарні спіймали на хабарі в розмірі двох тисяч доларів.

«Із 25 травня до 23 червня психіатр Маневицької багатопрофільної лікарні вимагав та отримав неправомірну вигоду в сумі 2000 доларів США за вплив на керівника першого відділу Камінь-Каширського територіального центру комплектування та соціальної підтримки і голову судово-психіатричної експертної комісії, завідувача поліклінічним відділенням Волинської обласної психіатричної лікарні міста Луцька, завідувача психіатричним відділенням № 11 вищевказаної установи щодо прийняття ними рішення стосовно поставлення діагнозу психічного захворювання для визнання непридатним для військової служби у воєнний час», – ідеться в ухвалі Луцького міськрайонного суду.




коментарів: 5
  1. Ти ще на ваолі кацапський прихвостень ?Щось СБУ слабенько працює ,коли такі як ти ,спокійно розгулюють ,а не жеруть баланду на нарах .

    • шо, мотлох, 30 років скакав, і ось маеш змогу побачити наслідки . Тоби подобаються ? Будеш надали скакати ? Маскаляку на гиляку , хе-хе

  2. Раз вони так хочуть,тоді потрібно вилучати водійське посвідчення,профілактичні огляди,і всі санкції,які так чи інакше пов’язані з людьми,в яких психічні розлади

  3. Психічні розлади? То не біда. Годєн.

    Надивившись на війні тих жахіть мало хто повернеться з нормальною психікою..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер