<

Вищий адмінсуд відкрив провадження проти Порошенка

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:23 | 9.02.2016 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Вищий адмінсуд відкрив провадження проти президента України Петра Порошенка за приховування ним інформації щодо своїх російських активів. Справу було відкрито на підставі позовної заяви від народного депутата Віталія Купрія.

Про це нардеп повідомляє в соцмережі, новину передає “Преса України“.

“Сьогодні отримав ухвалу Вищого адміністративного суду України, яким відкрито провадження щодо протиправної бездіяльності президента Петра Порошенка. Нагадаю, ще 12 листопада 2015 року мною на адресу Порошенка було направлено поштою депутатське звернення щодо надання інформації про його конфісковане і арештоване майно на території Російської Федерації. Ця інформація є важливою для всього українського суспільства, оскільки була одним з доказів військової агресії і недружньої поведінки з боку Росії відносно України, майнових і немайнових прав громадян України”, – пише Купрій.

Депутат підкреслює, що президент не раз публічно заявляв про те, що російська влада відібрала у нього “Севастопільський морзавод”, де в даний час проводиться ремонт суден російського Військово-морського флоту.

Також відомо про арешт росіянами президентської кондитерської фабрики “Рошен” в Ліпецьку РФ. На підставі того, що після депутатського запиту минуло понад 84 доби і президент не відповів, Купрій прийняв рішення звернутися до Вищого адмінсуду України з вимогою притягнути голову держави до відповідальності “за приховування інформації”.

“Станом на 2 лютого 2016 року жодної відповіді щодо розгляду мого депутатського звернення або офіційного листа про продовження строків її розгляду з обґрунтуванням причин мені не надходило. Таким чином, вважаю бездіяльність Порошенка протиправною, оскільки він вже більш ніж 84 доби не розглядає і не дає відповідь на моє депутатське звернення. А тим самим приховує інформацію щодо своїх російських активів!”, – резюмує парламентарій.

1
2




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок