<

Винних немає, – прокурор Волині про події 19 лютого 2014 року під УМВС

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:55 | 13.06.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак оприлюднив результати розслідування кримінального провадження за фактом використання працівниками міліції світлошумових гранат під час штурму УМВС 19 лютого 2014 року. Про це йшлося під час прес-конференції, що відбулася 12 червня у Луцьку.

«Тодішній очільник міліції вів переговори з мітингувальниками. Застосовувати світлошумові гранати почали після початку штурму. Мітингувальники прийшли з битами, вони жбурляли каміння, били вікна. Протест не був мирним. Працівники міліції мали повне право застосовувати гранати. Їх було видано 4. Хто конкретно застосовував і хто віддавав наказ не встановлено. Документи не збереглись. Справу закрито», – сказав прокурор області Дмитро Чепіжак, – повідомляє Громадське.Волинь.

На підтвердження своїх слів він продемонстрував відео, взяте з засобів масової інформації і інтернету. Так як знімали подію зі сторони протестувальників, то більшість кадрів про те, як майданівці закидають бруківкою і підпалюють приміщення УМВС.

Супроводжувана відеосюжетом заява прокурора викликала обурення присутніх. Колишні активісти Луцького Євромайдану зауважили, що відтак їх тепер прирівняли до злочинців. Вони закликають прокурора визначитись з позицією: події 2014-го року для нього – Революція Гідності чи державний переворот. Представники ЗМІ поцікавилися чи допитували під час слідства самого Олександра Терещука і переховуваного того дня в стінах УМВС голову Волинської ОДА Олександра Башкаленка. Дмитро Чепіжак підтвердив, що такі допити здійснювались.

Громадський активіст Богдан Климчук поцікавився за чиї кошти придбане авто, на якому їздить прокурор, адже його вартість – близько ста тисяч доларів. «Це службове авто, придбане ще моїми попередниками», – відповів Дмитро Чепіжак.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер