<

Винайшли сенсор, який виявляє коронавірус в будинках, лікарнях та транспорті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:31 | 4.01.2021 / Новини / , /
Перегляди
5
/ коментарі 3

В Італії спроектували високочутливий біосенсор, який безперервно відстежує концентрацію SARS-CoV-2 в аерозолях навколишнього середовища і виявляє небезпечну концентрацію вірусу.

Як передає Укрінформ, статтю про розробку виклали на сайті асоціації університетів Валенсії RUVID, розповідає Укрінформ.

«Сенсор використовує специфічні антитіла, які можуть виявити SARS-CoV-2 у повітрі», – цитує професора кафедри хімії і директор Інституту молекулярної розпізнавання і технологічного розвитку (IDM) в UPV Анхеля Макейру Naked Science.

Система подає сигнал, якщо виявляє концентрацію вірусу, яка може нашкодити людині.

Попередні дослідження команда провела, використовуючи вірусоподібні частки (VPL), розроблені у відділі біохімії і молекулярної біології (інститут BIOTECMED) Університету Валенсії. Вони імітують вірус, але не містять його генома, тобто не є інфекційними. Творці пояснили, що біосенсор здатний розпізнавати їх як коронавірус за допомогою антитіл та імунних реакцій організму, тому що вірусоподібні частки SARS-CoV-2 включають його чотири структурних білка.

Зараз прототип перебуває на етапі тестування в клініці. За результатами оцінки дослідники визначать ефективність біосенсора і вироблять систему заходів, які допоможуть знизити ризик зараження в лікарнях, а також захистити пацієнтів і медичний персонал.

Дослідники називають розробку перспективною, оскільки її можна використовувати для запобігання COVID-19 без проведення ПЛР-тестів, які аналізують якість повітря у переповнених і потенційно небезпечних приміщеннях. Сенсор повинен визначати концентрацію вірусу швидше – тобто зможе убезпечити більшу кількість людей. До того ж передбачається, що він буде недорогим і простим у використанні.




коментарів: 3
  1. Щось інше у їх планах, а не коронавірус. Просто під соусом коронавірусу пропихають свої інтереси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця