<

«Вильоти в безсмертя…»: вийшов документальний фільм з ексклюзивними кадрами рейдів «Азова» та розвідки в оточеному Маріуполь

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:14 | 21.06.2022 / Новини / , , /
Перегляди
277
/ Коментарі відсутні

Журналіст Юрій Бутусов презентував документальний фільм «Вильоти в безсмертя. Унікальна історія 7 рейдів вертольотів, «Азова» та ГУР МО в оточений Маріуполь».

37-хвилинна кінострічка демонструє ексклюзивні кадри і свідчення безпосередніх учасників спецоперації, аналогів якій ще не було. Про це автор Юрій Бутусов повідомляє на своїй сторінці у фейсбуці.

Журналіст зазначив, що ця документальна стрічка описує унікальний подвиг, який будуть вивчати на уроках історії: рейди “Азова” та ГУР МО в оточений Маріуполь. 

Сюжет фільму охоплює бої за Київ, оточення Маріуполя і його кругову оборону, планування рейду з доставкою вкрай необхідної допомоги Героям “Азову”, пошук добровольців для спецоперації, виліт 33-х добровольців у перший рейд, евакуацію поранених, збиття гвинтокрила і загибель майже усіх членів екіпажу, свідчення про те, як пілоти змогли пролетіти по ворожій території та історію повернення з “Азовсталі”.

За словами Бутусова, в межах 7 місій літало 16 бортів Мі-8, завантажених необхідним спорядженням, провіантом, водою, медикаментами та боєприпасами. Також до міста перекинули кілька десятків бійців поповнення. Більшу частину цих подій і охоплює кінострічка.

Також до фільму увійшли історії про вертолітників, які добровільно летіли, розуміючи, що їх можуть збити в будь-яку мить, і їх збивали, а вони все одно продовжували літати, про добровольців «Азова», які, розуміючи, що це квиток в один кінець, що оточення повне і на допомогу ніхто не прийде, продовжували захищати рідну країну, а ще про спецназ ГУР, який вилітав на прикриття кожного вильоту.

“Всі ці люди будували міст до оточеного Маріуполя собою. Своїми тілами і вчинками. Міст по якому вивезли важкопоранених героїв, життя яких вдалося врятувати. Міст, по якому змогли завезти зброю, яка знищила чимало російських танків. Міст, який показує неймовірну силу, братерство та хоробрість української нації. Саме тому ми переможемо!”, – зазначив Юрій Бутусов. 

Журналіст переконаний, що завдяки відвазі, мужності, сміливості й патріотизму військових Україна неодмінно переможе.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер