<

Викрили українця, який поширював фейки на замовлення російських ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:04 | 16.02.2022 / Новини / , , /
Перегляди
443
/ коментарі 3

Правоохоронці викрили українця, який на замовлення представників російських ЗМІ здійснював підривну діяльність проти інформаційної безпеки України.

За даними слідства, підозрюваний на замовлення представників ЗМІ Росії під час виступів на російських телеканалах, а також в соціальних мережах поширював недостовірну інформацію, щоб маніпулювати суспільною думкою і дискредитувати державну владу, йдеться на сайті Офісу Генпрокурора.

Інформація стосувалася нібито перебування України під зовнішнім управлінням, а також він відкрито звинувачував українських військових в обстрілах мирного населення.

Іноземні організації зосередили його роботу на дестабілізації суспільно-політичної ситуації в України. Він почав організовувати за заздалегідь підготовленим сценарієм російських кураторів протестні акції у столиці.

Для цього, зокрема, наймав для “масовки” людей, які мали створювати потрібну інформаційну картинку для представників російських інформаційних агентств.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного правоохоронці виявили переписку з представниками іноземних інформаційних агентств, сценарії масових акцій, гасла виступів, звіти про виконану роботу, банківські карти, перерахунки грошей з іноземних банків.

Окрім того, допитали низку свідків, які підтвердили обставини правопорушення. Наразі чоловіку повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України).

Наразі триває досудове розслідування, встановлюють спільників та інші епізоди злочинної діяльності.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер