<

Викрили схему контрабанди пального з Росії та Білорусі на 100 мільйонів гривень

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:50 | 18.05.2021 / Новини / , /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

Служба безпеки України повідомила про викриття нелегального імпорту пального з Білорусі та Росії. Саме з цим були пов’язані обшуки у вівторок, 18 травня, в будинку, де живе мер Києва Віталій Кличко.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники встановили, що протягом 2020-2021 років група людей нелегально імпортувала великі партії пального в Україну з Білорусі та Росії. Його продавали фіктивним підприємствам, а вартість штучно занижували.

«Фактично імпортований товар в Україні організатори переробляли на нелегальних міні-НПЗ у сурогатні паливо-мастильні матеріали. Потім реалізовували за готівку без оформлення бухгалтерських документів», — пояснюють в СБУ.

Оперативники здійснили низку обшуків на Київщині, Чернігівщині й Луганщині, під час яких вилучили тіньову документацію, печатки 300 фіктивних підприємств, техніку, банківські картки й готівку, а також обладнання й хімікати.

У приміщенні будинку, де живе Кличко, СБУ вилучила документацію та печатки 68 юридичних осіб, фінансово-господарську документацію фірм, задіяних у схемі, ноутбуки, електронну техніку та необліковані кошти.

Наразі триває досудове слідство за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу. Максимальне покарання за цією статтею — штраф у 255-340 тисяч гривень із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років із конфіскацією майна.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок