<

Викрили незаконне виготовлення і збут контрафактного алкоголю в Луцьку та інших містах України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:47 | 12.03.2020 / Новини / , , /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

Співробітники СБУ викрили незаконне виготовлення у промислових масштабах та збут контрафактної алкогольної підакцизної продукції у Луцьку та інших містах країни.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У ході проведення слідчих дій лише у Луцьку встановлено, що кустарний цех вони облаштували у підвальному приміщенні за місцем проживання одного із них. Підробку виробляли в антисанітарних умовах із додаванням технічних спиртів, ароматизаторів та барвників сумнівної якості.

За даними слідства, організували незаконне виробництво мешканці столичного регіону та Волинської області. У підпільному цеху, розташованому у промисловій зоні Обухова, що на Київщині, зловмисники організували нелегальне виробництво етилового спирту.

Щомісяця ділки виготовляли до 30 тонн сировини на майже мільйон гривень. Половину спирту через кур’єрів вони відправляли спільникам до західного регіону. Решту – збували підпільним виробникам алкогольної продукції по всій Україні.

Небезпечну для життя та здоров’я громадян продукцію під виглядом відомих вітчизняних марок ділки продавали до мережі роздрібної торгівлі області.

Під час обшуків за місцями виробництва та зберігання контрафактного алкоголю правоохоронці вилучили понад 15 тонн контрафактного спирту, 25 ящиків фальсифікованої горілчаної продукції та понад тисячу акцизних марок з ознаками фальсифікації. Вилучені докази направлені на експертизу.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та ч. 1 і 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії. Перевіряються факти збуту контрафактної продукції в інших регіонах України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер