<

Викрили 116 осіб, які поширювали фейки про коронавірус

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:51 | 31.03.2020 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Кіберполіція ідентифікувала 116 осіб, які поширювали неправдиву інформацію про коронавірус. Розпочато 30 кримінальних проваджень за фактами онлайн-шахрайств.

Виявлено 228 фактів розміщення на інформаційних ресурсах неправдивої чи провокаційної інформації щодо пандемії коронавірусу, – повідомляє пресслужба поліції Волині.

Поліцейські встановили 27-річного чоловіка, який “продавав” неіснуючий товар в Запорізькій області. Чоловік уже раніше судимий та наразі відбуває покарання у виправній колонії.

Встановлено, що затриманий розміщував оголошення про продаж медичних масок та антисептиків у соціальних мережах. Встановлено близько 70 потерпілих від його дій. Вирішується питання щодо оголошення йому про підозру.

У Києві кіберполіція встановила особу, яка за допомогою сайту оголошень здійснювала продаж неякісних медичних масок, без сертифікатів відповідності та документів про їхнє місце виготовлення. Вилучено майже 8 тисяч масок.

У Дніпрі встановлено 34-річного чоловіка, який організував виготовлення дезінфекційного засобу і здійснював його продаж за допомогою сайту оголошень. Правоохоронці вилучили 500 одиниць саморобної речовини. За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

У Чернівецькій області кіберполіція виявила чоловіка, який здійснював продаж масок індивідуального захисту. Встановлено, що він не є суб’єктом господарювання та не має права здійснювати відповідний вид діяльності. Поліція склала адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП.

У Києві виявлено місцевого жителя, який за допомогою каналу у месенджері здійснював продаж дезінфікуючих антисептичних засобів за ціною 280 гривень за літр. Чоловік вчиняв протиправні дії, реалізовуючи небезпечний продукт без відповідної реєстрації. На нього складено адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) та ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП. Весь товар – 500 літрів “антисептику” – вилучено.

На Тернопільщині кіберполіція встановила особу, яка за допомогою сайту оголошень здійснювала продаж медичних масок, не маючи відповідних дозвільних документів на здійснення підприємницької діяльності. Відносно особи складено адміністративний протокол за ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП. Весь товар вилучено.

Також викрили 40-річного мешканця Хмельниччини, що здійснював продаж антисептику без оформлення належних документів на зайняття підприємницькою діяльністю. Також чоловік не мав належної реєстрації вказаних дезінфікуючих засобів. Вилучено майже 230 літрів рідини на суму 52 200 грн. Вирішується питання щодо притягнення чоловіка до адміністративної відповідальності.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа