<

Викрила бойовика з «групи Бєзлєра», який катував українських військових

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:43 | 2.06.2020 / Новини / , /
Перегляди
9
/ Коментарі відсутні

Контррозвідники Служби безпеки України затримали у Маріуполі колишнього бойовика з «групи Бєзлєра», який брав участь у катуванні українських військових та мирного населення в тимчасово окупованому Донбасі.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

Силовики встановили, що у 2014 році мешканець Маріуполя добровільно приєднався до терористичної групи російського диверсанта, підполковника військової розвідки РФ Ігоря Бєзлєра.

У бойовиків він відповідав за так званий інформаційний блок і займався антиукраїнською пропагандою. Зокрема, був присутній на допитах та знущаннях над військовополоненими і заручниками, фіксував на камеру вибиті “зізнання” та розміщував усе це на сайтах терористів і в соцмережах.  

Крім того, застосовуючи фізичний і моральний тиск та погрожуючи зброєю, бойовик принижував полонених, змушував їх виконувати різні господарські роботи.

У 2015 році, коли почалися кримінальні розбірки за перерозподіл сфер впливу між терористами, він злякався за своє життя і втік на мирну територію України.

Нещодавно силовики виявили зловмисника в Маріуполі. За місцем його проживання провели обшуки.

Бойовику повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної організації) ККУ. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер