<

Використані шприци і медичні маски знайшли у Луцьку поблизу лабораторії, де тестують на COVID-19

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:12 | 11.07.2020 / Новини / , /
Перегляди
7
/ 1 коментар

У Луцьку виявили викинуті на вулицю використані маски, рукавиці та шприци біля вірусологічної лабораторії, яка знаходиться на вулиці Підгаєцька, 13.

У цю лабораторію звозять зразки для ПЛР-тестів на коронавірус з усієї області, розповіла Суспільному головна санітарна лікарка області Наталія Янко.

Сміття біля лабораторії знайшли працівники муніципальної варти Луцька. Видали три приписи.

“Ці приписи за добу виконали. Вірусологічний центр покосив траву, замалювали рекламу наркотиків та прибрали сміття”, – розповіла виконувачка обов’язків начальника відділу контролю за благоустроєм та санітарним станом Тетяна Головій.

Вхід у лабораторію обмежений, працівники центру коментувати ситуацію на місці відмовилися. Неподалік розташоване відділення екоінспекції. Там розповіли, що сміття під лабораторією лишили відвідувачі.

Зі слів головної санітарної лікарки області, приміщення лабораторії орендують, напередодні звідси забрали 2 тонни медичного сміття.

“Халати, маски, пробірки кладуться в мішки біобезпеки, дезінфікуються, запаковуються і зберігаються в окремому приміщенні. Тому такі відходи, які оприлюднили, не могли бути з лабораторії, бо не виходять”, – каже Наталія Янко.

Утилізацією небезпечних медвідходів займаються ліцензовані організації, – розповіла екологиня Людмила Клюка. Таких в області наразі немає, укладають договори з підприємствами з інших областей.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця