<

Виявили два нові штами коронавірусу в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:08 | 21.03.2021 / Новини / /
Перегляди
7
/ коментарі 4

В Україні виявили два видозмінені коронавіруси (штами), які не мають збігів з раніше виявленими зразками вірусу. Їх виявили у пацієнтів з Львівської та Луганської областей.

Про це повідомила головний епідеміолог Львівської області, очільниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Наталя Іванченко-Тімко в інтерв’ю «4 каналу». Також це підтвердили у пресслужбі Центру громадського здоров’я, – пише Громадське.

За словами Іванченко-Тімко, німецька лабораторія «Шаріте» виявила, що зразки коронавірусу, взяті в одного мешканця Львівської області та одного мешканця Луганської області, не належать до вже відомих штамів вірусу. 

У Центрі громадського здоров’я (ЦГЗ) нам пояснили, що ці зразки належать до видозміненого коронавірусу, що циркулює. Однак, вони не мають ніякого походження з «мутованих штамів».

«Фактично наразі на території України циркулює 21 штам коронавірусу і 8 мутованих», ㅡ повідомили у ЦГЗ та додали, що «мутованими» вважають так звані британські, бразильські та південноафриканські варіанти коронавірусу тощо.

«Що це означає? Можемо лише припускати, що можливо наш зріст захворювань пов’язаний з тим, що вірус набув інших властивостей, які раніше йому були непритаманні. Але, знову ж таки, це лише припущення», ㅡ каже Наталя Іванченко-Тімко.




коментарів: 4
  1. На території України циркулює 21 штам коронавірусу і 8 мутованих ? Так звані британські, бразильські та південноафриканські варіанти коронавірусу тощо,- уже всі повернулись з відпочинку за кордоном ,чи привезуть нові штампи?

  2. Мальдівський, Балійський, Ібіцький, Канарський штами та які тільки не хочеш..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця